Започват срещи с общините и ръководствата на зимни курорти за обезпечаване на противопожарната сигурност през сезона

Започват срещи с общините и ръководствата на зимните курорти за търсене на решение за обезпечаване на противопожарната сигурност през сезона, съобщи пресцентъра на министерство на туризма.

Това става ясно след работна среща на министъра на туризма Николина Ангелкова и главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Започналата реорганизация в пожарните служби, сред които и тези в зимните курорти Боровец и Пампорово, е повод за срещата. Ангелкова и комисар Николов се обединиха около тезата, че трябва да се намери конструктивно решение, така че да се гарантира спокойното и безопасно протичане на зимния сезон. 
Министър Ангелкова изтъкна пред гл. комисар Николов важността на Боровец и Пампорово като зимни курорти с национално значение, които имат значим принос към развитието на туризма в страната. През изминалия зимен сезон общо близо 1,4 млн. туристи са посетили страната, като се постигна ръст от 19,6%, а през идващата зима се очаква резултатите да се запазят и дори да се надградят, посочи още министър Ангелкова.  

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини