Премиерът призова бизнеса за по-високи заплати

Бизнесът да развърже кесиите и да определи по-високи заплати за служителите си, за да бъдат българите мотивирани не да бягат от страната, а да останат. За това призова днес министър-председателят Бойко Борисов. по време на дискусионнен форум за контрабандата, административната тежест и туризма.

„Сега сме на критичните 6 % безработица. Голяма част от тези 6 % са хора, които не искат да работят. Имаме абсурдна социална политика. Плащаме за всичко и навсякъде“, каза премиерът. Той посочи по този повод, че въпреки облекченията за туризма, се взимат работници от Украйна, Беларус, Молдова, а всъщност нашите българи отиват във Франция, в Италия да работят, като готвачи и сервитьори, а в същото време не е голяма разликата, особено при тези толкова печеливши бизнеси, които имаме да си останат българите и тук.

По въпроса с контрабандата Борисов отбеляза, че когато преди 2 години са поели управлението контрабандата на цигари е била 34% и всички компании искали да напускат България, а бюджетът се пълнел с по около 2 млрд. лв. по-малко. В момента

„Сега по техните данни, нищо общо с тази статистика няма правителството, тя е под 7, дори към 6%. Смятайте 30% като се умножи по мита и акцизи колко милиарда на година пари са отивали в черния сектор. Не може да си представите какви усилия са били да събера на едно място данъчни, митници, ДАНС, полиция, прокуратура, ГДБОП. По този начин дойде резултатът“, добави той.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини