Синът на Златистия остава в ареста. Преглед на печата

Мярка. 

"Сега":

Синът на Златистия остава в ареста

Синът на Злати Златев- Златистия - Йордан Златев - остава за постоянно в ареста, реши днес Софийският районен съд, съобщи БНТ. Младият мъж е обвинен в хулиганство заради стрелбата в столичния квартал "Лозенец", при която куршуми улучиха прозорците на жилището на младо семейство. Апартаментът е в близост до заведението, в което Златев празнувал заедно със сина на бившия екоминистър Долорес Арсенова - Калоян Арсенов. Той също е арестуван с обвинение, че не е взел достатъчно мерки за законния си пистолет, с който е стреляно.

Днес Златев заяви, че съжалява за случката и се е извинил на семейството. Съдът отказа да го освободи с аргумента, че е трябвало да осъзнава своите действия и да прецени, че поведението е можело да застраши други хора. Самият Златев заяви, че няма да се укрие или да извърши ново престъпление и каза, че фамилията му не е основание да бъде обявен за престъпник. Решението не е окончателно и може да се обжалва.

БСП.

"Монитор":

Предконгресни вълнения в БСП - от алтернатива на модела до "през просото"

БСП вече не може да е алтернатива на ГЕРБ. Партията трябва да е алтернатива на управленския модел, който е заложен в последните години. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова, по време на 13-ата конференция на БСП-София.

"В последните дни темата за конгреса на БСП, като че ли е една от основните в медиите. В същото време ще има конгрес на управляващата партия. Никой не се интересува какво ще се случва там. Може ли да си направим извода, че обществото не се интересува какво мислят управляващите? Какви решения ще им предложат и накъде ще водят България? Това означава ли, че обществото ги е отписало? А от нашия конгрес има големи очаквания. На какво сме алтернатива или претендираме да бъдем? Да станем? Най-често казваме на ГЕРБ и управляващите. Скъпи другарки и другари, моето мнение е, че това вече не е достатъчно. Мисля, че трябва да се заявим като алтернатива на модел, който е изграждан в последните няколко десетилетия", каза Нинова.

Финансиране. 

"Сега":

Местан: ДОСТ не се финансира от чужбина

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан отрече партията му да има отношения с Асоциация "Бату платформ". В петък главният прокурор Сотир Цацаров поиска от съда в Кърджали организацията да бъде прекратена, тъй като има доказателства, че е получила 100 хил. евро от турска банка, с които са купувани хранителни продукти. Целта била пакетите да се раздават в замяна на гласове за ДОСТ на миналите парламентарни избори.

"Единствените хранителни пакети, които изначално бяха предвидени за подпомагане на социално слаби, бяха закупени със средства на партия ДОСТ, надлежно фактурирани, на стойност около 8 хил. лв. Нямаме никакво отношение към раздадени други хранителни пакети от други субекти било фондации, било нещо друго. Заявявам категорично, че нямаме отношение с тази фондация. Аз за първи път чух за съществуването на подобна фондация от съобщението на прокуратурата", заяви Местан пред Нова телевизия.

Проверка. 

"24 Часа":

Министър Петкова: Оборудването за АЕЦ "Белене" се съхранява според изискванията

Към момента половината оборудване за проекта АЕЦ "Белене" е доставено и то се съхранява при спазване на всички изисквания на руските производители.

Това каза министър Теменужка Петкова пред медии по време на инспекция на площадката, съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката. В проверката участваха изпълнителните директори на "Български енергиен холдинг" ЕАД г-н Петьо Иванов и на "Национална електрическа компания" ЕАД г-н Петър Илиев.

Преди да започнат доставките има изготвени схеми за разположение на пристигащото оборудване в съответствие с изискванията на заводите производители за консервация, транспортиране и съхранение. Спазват се всички разпоредби съгласно техническите паспорти на елементите от оборудването.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини