Отличиха авторите на най-добрите плакати в календара на Димитровград

    Авторите на най-добрите плакати от календара на Община Димитровград бяха отличени днес. Това се случи по време на откриването изложба в пространството пред Градска библиотека и Историческия музей. Тя представя произведенията на студентите от Националната художествена академия, които твориха в конкурс, посветен на 70-годишнината на града. Той бе под надслов "Първите 70 като начало".

    На първите три места бяха отличени Кристиян Терзиев, Мариана Иванова и Тома Гълов. Организаторите от Община Димитровград и галерия "Петко Чурчулиев", заедно с фирмите-спонсори на конкурса връчиха и няколко поощрителни награди на студентите. Те бяха за Дана Тилева, Кира Михайлова, Стела Стоянова, Никол Попова. Отличие връчи и Планетариум "Джордано Бруно" в Димитровград заради тематичен плакат на тема звездното небе. То бе за Мариана Иванова.

    "Вие сте част от нашия град с това, което направихте за нашия календар, благодаря за старанието и усилията", обърна се към младите творци Иво Димов.Той ги призова да обмислят своите нови идеи за календара за 71-ата годишнина на Димитровград. С откриването на изложбата бе поставено началото на Есенния салон на изкуствата, който ще продължи до 23 ноември.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини