Десет хиляди протестират в Малта заради взривена журналистка

Втори протест в Малта привлече хиляди граждани на малката страна да поискат справедливо правосъдие във връзка с убийството на журналиста Дафне Галиция, съобщава "Дойче веле".

Организаторите на демонстрацията отново поискаха оставката на главния прокурор на страната и на представители на вътрешното министерство.

Протестът се проведе в град Слима. Демонстрантите обвиниха властите, че омаловажават разследването на убийството и че са се провалили да предпазят Галиция.

Според организаторите на събитието около 10 000 души взеха участие в протеста.

В средата на месеца 53-годишната Галиция беше убита при бомбен атентат. Под нейната кола Peugeot 108 е била поставена бомба. Това е шестото бомбено нападение в Малта за две години. Извършителите на нито едно от престъпленията не са разразкрити.

Протестиращите носеха лозунги като "Заслужаваме по-добро управление", "Няма да ни принудите да замълчим" и "Няма справедливост без промяна".

Според местния вестник Malta Today протестиращите настояват за конституционна реформа и прекратяване толерирането на "културата на безнаказаност".

До момента разследващите, включително тези от ФБР, Европол и холандски криминолози, не са установили извършителите на убийството.

Убийството на журналиста доведе до голям протест във Валета преди седмица.

Източник: дойче веле

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини