Главна инспекция по труда кани работещи и работодатели на среща в ОбА

Изпълнителна агенция  „Главна инспекция по труда” организира Информационен ден в община Първомай. На 3.11.2017 година от 10:00 часа до 15:00 часа в Пленарна зала на Общинска администрация на работещи и работодатели могат да се възползват от възможността да им бъде предоставена полезна и достоверна информация по въпроси, отнасящи се до прилагането на трудовото законодателство и административните услуги, които извършва Инспекцията по труда.

Главната инспекция по труда контролира спазването на трудовото законодателство; упражнява контрол по спазването на Закона за здравословни и безопасни условия на труд, Закона за насърчаване на заетостта, на законодателството, свързано с изпълнението на държавната служба, и правата и задълженията на страните по служебното правоотношение  и на други нормативни актове, когато това е възложено със закон. Освен това дава сведения и технически съвети на работодателите и на  работниците и служителите за най-ефективните методи за спазване на трудовото законодателство и по прилагането на Закона за насърчаване на заетостта. Във функциите ѝ влиза и уведомяване компетентните органи за установени непълноти и недостатъци в действащото трудово законодателство.

Информационният ден е част от Седмица на отворените врати в различни общини в страната и е посветен на 110 години от създаванто на Инспекцията на труда. Критерий за избор на общините, в които се провеждат такива събития е наличие на икономическа активност в съответната община.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини