По 5000 нови регистрации на ден в лотарията на данъчните

Данъчната лотария набира скорост и всеки ден се регистрират нв платформата на НАП по 500 нови потребители, съобщават от службата.

Над 1,161 млн. касови бележки вече са отбелязани за лотарията, която стартира на 10 октомври. Приблизително 34 000 от тях са на участници от Хасково и областта.

Играта ще продължи една година, уточняват от офиса в Хасково, а голямата награда е 50 000 лева. 2000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка, а всяка седмица някой ще печели и предметна награда на стойност близо 1000 лв.

За да популяризират плащанията с карта, данъчните приканват да се регистрират и бележките от ПОС терминал. Така всеки, който въведе подобна разписка, има двойно по-голям шанс за спечелване на награда.

Потребителските профили на участници от първия сезон на Лотарията могат да се използват и в тазгодишната надпревара. Една касова бележка не може да бъде регистрирана два пъти от един и същи профил, но за сметка на това може да бъде регистрирана от профилите на цялото семейство.

В същото време приходната агенция отчита и бум на сигнали за неиздаване на касови бележки от некоректни търговци. Обектите ще бъдат проверени от данъчните чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. От НАП обръщат внимание, че издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга, независимо дали това става в търговски обект или на сергия.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини