Разговорите в роуминг в страните от Западните Балкани могат да поевтинеят до края на годината

До края на годината може да поевтинеят значително разговорите в роуминг в страните от Западните Балкани. Това съобщи Dnevnik.bg, цитирайки министъра на транспорта и съобщенията Ивайло Московски.

До месец ще бъде подписан Меморандум на ниво правителство за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкани, каза министърът. Това ще даде възможност на телеком операторите да подпишат споразумение и по между си, за да паднат цените.

"Не може да имаме 6-7 лева на минута такса с Македония, с Босна или Сърбия. Това са чудовищни цени", коментира Московски. Той каза, че очаква операторите да подпишат споразумението до края на годината.

Министър Московски откри днес Петата конференция "Логистични хоризонти 2025". Пред форума той изброи заложените цели и приоритети на министерството по време на председателството на България на Съвета на ЕС. "Основна задача ще бъде още популяризиране на цифровите политики на ЕС със страните от Западните Балкани. Това са широколентов интернет, високоскоростна трансгранична свързаност, както и намаляването на цените за роуминг услугата, каза Московски.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини