Деца медалисти имат нужда от помощ, за да спортуват карате безопасно

Спортен клуб Карате в Рудозем има нужда от помощ, за да обезопаси спортната зала, в която тренират над 40 възпитаници на Клуба. Това става особено наложително, след като на една от последните тренировки, за подготовка на децата за участие в национално първенство, става инцидент. Едно от децата се подхлъзва и полува травма. Според дългогодишния треньор на малките каратисти Здравко Младенов, детето ударя лошо едната ръчичка в лакътя и главата си в пода, който е с покритие от ламинат.

За щастие се разминава без счупване и мозъчно сътресение, но този случай провокира кампанията за набиране на средства за закупуване на настилка (татами) за бойни изкуства. Младенов излезе с апел за помощ. „Необходими са 200 квадратни метра от настилката, но и 100 кв на първо време да можем да осигурим ще бъде добре“, уточни треньорът. Една част от средствата ще ги осигури Клубът, вече са откликнали и привърженицете на бойните изкуства и спорта, но сумата не е достатъчна.

Татами ще предпазват до голяма степен от тежки травми при падания, които при бойните спортове са много по-опасни. Другия ефект на специализираните постелки е сигурност при стъпване и баланс за децата при сложните движения, изискващи баланс на един крак и удар, обясни треньорът Здравко Младенов, който тренира децата в клубове в Рудозем, Мадан, Смолян и Чепинци, както и две детски градини. А възпитаниците му печелят медали и спортна слава на национални и международни турнири.

Който желае да се включи в кампанията и да помогне на децата да спортуват безопасно, може да се свърже чрез страницата във фейсбук Shinkyokushin Rudozem, на лично съобщение или на Е-mail: evmk@abv.bg

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини