Исмет и Костадин, участвали в побоя на гребците, остават в ареста, реши Асеновградският съд

Районният съд в Асеновград остави без разглеждане искането на защитника на Исмет Лютви и Костадин Мечев за изменение на мерките им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки. Решението е мотивирано с недопустимост на производството, заради внесен вчера нов обвинителен акт по делото. Така обжалването на мерките им за неотклонение трябва да бъде разгледано по време на съдебния процес.

Припомняме, че спрямо Исмет Лютви е повдигнато обвинение за това, че на 26 юни, т.г. на ул. „Любен Каравелов“ в Асеновград, в съучастие с Емрал Рамадан, Яшар Салин, Костадин Мечев, Стефан Димитров, Васил Иванов, Джавет Юсеинов, Асен Асенов, е хвърлял камъни, участвал е в масово сбиване, отправяне на ругатни и заплахи, като това е станало на обществено място и в присъствието на много хора, за което законът предвижда наказание до 5 г. затвор. Спрямо Костадин Мечев е повдигнато обвинение и за това, че, в съучастие с обвиняемите Абдраман Абдраманов, Васил Иванов и Славчо Михайлов, е извършил същите агресивни действия край язовир “40-те извора”, предвижданото наказание за което е до 5 г. лишаване от свобода.

Определението на Районен съд - Асеновград подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок от днес пред Окръжен съд - Пловдив. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    Право
    2 0
    17:47, 3 ное 2017
    Отново неграмотника, неукия, юридическия инвалид Йордан Тодоров доказа, че е с една мозъчна гънка.Няма ли да се усети,че е супер тъп. Нали ******ите бяха пуснати, след това той имаше информация, че ще ги пуснат, а по-късно мислеше,че ще ги пуснат, а то какво се оказа -стоят си в ареста и никой няма намерение да ги освобождава.Данчо,мисленето не е за теб,нямаш капацитет.Сега в неделя за какво ще протестираш,може би,че имаш мозъчен запек. Скрий се и остави на разумните и мислещи хора да стоят начело на основателни и обосновани протести.
Последни новини