11-годишно момче се бори с тежка болест

Даниел Иванов е от Хасково, едва на 11 години е, но страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен, която води до постепенното отслабване на мускулатурата на тялото, цялостно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност. До 7-годишната си възраст Дани е едно активно, безгрижно и весело момче. Неочакваната смърт на баща му от инфаркт през 2013 година отключи тежкото заболяване и задълбочи трагедията в семейството.

„Когато разбрахме за заболяването, Дани не беше достатъчно голям, за да разбере какво се случва. И до голяма степен все още няма представа“, споделя майката Милена Бялкова „Той е като всички останали деца, макар да се чувства различен. Не иска да прави хилядите упражнения, защото му доскучава и се оплаква от рехабилитацията, а аз се опитвам да му обясня, че това ще е част от живота му и за напред.“

През май тази година Дани е прегледан от турския проф. Ердал Карайоз. Заедно със своя екип в реномираната болница „Лив Хоспитал-Истанбул“, проф. Карайоз използва иновативни методи за лечение със стволови клетки на мускулни дегенеративни заболявания, като резултатите са изключително обнадеждаващи и при заболяването на Дани. С помощта на роднини и приятели, Госпожа Бялкова успява да събере средствата за първите две процедури, които се провеждат през септември и октомври тази година.

За съжаление, за семейството и близките е непосилно набавянето на още 24000 американски долара за останалите три манипулации необходими до края на годината за първия курс на лечение. А подобрението в състоянието на Дани е налице и той очаква с нетърпение следващата процедура през ноември. „Всеки малък успех го прави щастлив. Трябваше да го видите онзи ден, когато успя да се изправи едва за няколко секунди!“, разказва госпожа Бялкова.

Младежка организация, част от Rotary International – Интеракт клуб Пловдив се опитва да помогне на Дани и да набере необходимата сума. Учениците ще направят добро, като организират Благотворително R.N. B AND HIP-HOP PARTY – "Да изправим заедно Дани", което ще се проведе този петък, 3 ноември , от 19 часа, с участието на DJ резидентите на Бедрум Пловдив. (DJ Милен от 19:00 до 22:00; DJ MC P, DJ MARTINEZ, DJ MASCOTA след 23:00 часа). Всички събрани средства от входа на събитието отиват по сметката на Дани! Цената на билета е 7 лв с включени минерална вода, кетъринг и вино.Всички събрани средства от входа на събитието отиват по сметката на Дани! Може да се помогне и като се изпрати дарителски SMS на номер 17777 с текст DMS DANI.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини