Продължават проверките за регламентирана продажба на найлонови торбички

Проверките, които РИОСВ - Хасково започна за полимерни торбички, предлагащи се в търговската мрежа продължават и през ноември. Това напомниха днес от еко инспекцията, като посочиха, че дейностите ще са акцент в работата на инспекцията и през идните месеци. Ще се следи и за условията на издадени разрешителни за заустване на отпадъчни води и спазването на определените индивидуални емисионни ограничения.  

Общо 10 акта са съставили експертите от Регионалната еко инспекция в Хасково през месец октомври, отчетоха от там. Наложена е една санкция и са издадени 3 наказателни постановления на стойност 3 100 лв. Сред глобените са ВиК-Хасково и торовия завод в Димитровград. Причината е  изпускане на отпадни води над установените норми, уточняват от РИОСВ.

Извършените проверки са 165 на 157 обекта.  Oт санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са събрани 4 836 лв. В същия период е било почистено и едно нерегламентирано сметище в димитровградското село Радиево и две подобни за района на Кълджали.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини