Спипаха контрабандна валута в турчин

Контрабандна валута  на обща левова равностойност 58 675 лв.откриха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.  Нарушителят-турски  гражданин е уличен на изхода на пункта. Той пътувал в колата си от Румъния през България за родината си  заедно със съпругата си и непълнолетното им дете.

Пътниците от южната ни съседка посочили изришно, че нямат стоки, подлежащи на опис в декларация. Въпреки това Аудито  им е отделено за щателна проверка.

При личен преглед на мъжа, в един от джобовете на панталона му, са открити недекларирани 30 000 евро 37 банкноти в купюри по 500 евро, 50 банкноти по 200 евро и 15 по 100 евро.

На нарушителя е съставен акт, недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано и административнонаказателно производство. 

Само преди месец митническите служители на МП Капитан Андреево откриха 26 000 евро в дамската чанта и бельото на сръбска гражданка.

Заради новият случай от Митница Бургас припомнят, че при преминаването на външни граници на Европейския съюз действа разпоредбите на  Валутния закон и  Регламент на Европейския парламент и на Съвета, според които 

всяко физическо лице, което  пренася парични средства в размер на 10 000 или над над сума евро трябва да ги декларира пред митническите власти.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ни
    Ник
    1 0
    12:24, 10 ное 2017
    "в турчин" много ме разсмяхте.
Последни новини