Баровските номера на колите скачат двойно. Преглед на печата

"24 часа"

3 бригади отварят с газ банкомати, падат им се по 50 000 лв. средно

16-и банкомат бе взривен от началото на 2017 г. - този път в Сапарева баня, в четвъртък и освети една от трите банди, които очевидно се изхранват добре с този бизнес.

Полицията блокира в гора група пернишки "герои", залови само един, трима се измъкнаха от обкръжението.

"Труд"

"Пернишки гръм" цепи банкоматите

Бандитите, взривявали банкомати, се оказаха перничани. След поредния "пернишки гръм" полицията влезе в дирите на престъпниците и организира огромна хайка за залавянето им. В нея бяха включени части на жандармерията, барети и снайперисти от отряда за борба с тероризма на МВР. За разузнавателен полет над Пернишко и Кюстендилско бе пуснат дори и хеликоптер на "Гранична полиция". До днес следобед Тодор Богданов (41 г.), Красимир Йорданов, по прякор Джонката (40 г.) и Кирил Микев (35 г.) не бяха заловени и полицията разпространи снимките им за издирване.

"Стандарт"

Борисов кани US гиганти

Потенциалът на България за инвестиции и индустриално сътрудничество представи вчера премиерът Бойко Борисов пред ръководствата на 13 американски гиганта. Едни от най-големи компании на САЩ проучват възможностите за бизнес у нас. Те са част от търговска мисия, организирана от Американо-Централноевропейската бизнес асоциация от Вашингтон. Мисията е първа от 14 години насам и в нея участват едни от най-големите компании от САЩ в сферата на информационните технологии, отбранителната индустрия, земеделието и производството на храни. Те имат интерес да инвестират и да разширяват дейностите си у нас в областта на селското стопанство, фармацията, технологиите и хранително-вкусовия сектор.

"Монитор"

Баровските номера на колите скачат двойно

Баровските номера на колите, които са с 4 еднакви цифри, ще скочат двойно. Предвижда се цената от 1000 лева да стане 2000 лева за две регистрационни табели на автомобилите. Това е заложено в проект за изменение на Тарифа 4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси.

"Сега"

ДАНС иска да мине в пълна нелегалност

ДАНС ще се опита да стане напълно безконтролна, като си издейства правото да назначава без конкурс, както и възможността да крие информация за сегашните си и бившите си сътрудници и за агенти на прикритие дори от правосъдието. Това ще стане, ако парламентът одобри поправките в Закона за Държавната агенция "Национална сигурност", пуснати за обсъждане в портала за обществени консултации strategy.bg.

"Дума"

Валери Симеонов: Не е ефективно да плащаш за раждаемост

Най-ефективната инвестиция на държавата не е в насърчаването на раждаемостта и в отглеждането на деца. Дори това да ви прозвучи грубо и цинично, с това съм абсолютно наясно, трябва да минат 20 години, за да стане пълноценнно това дете и да влезе на трудовия пазар. Това каза вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов вчера на конференция на тема "Ефективността на политиките на ЕС за малките и средни предприятия".

"Съжалявам, че ще изразя несъгласие с по-голямата част от изказванията. Както се казва на български "сори", каза още Симеонов по повод изказванията на представителите на бизнеса за проблемите в работата им. Вицепремиерът изрази съмнение и към оповестените от тях статистически данни.

"Капитал дейли"

ГЕРБ ще бори корупцията, ама преди 20 години

"Прочетох заглавие онзи ден, че ще се премахва давността върху престъпления, свързани с приватизацията, и спрях да чета по-нататък просто защото това е невъзможно - няма как да махнеш давността." Това сподели пред "Капитал" наказателен съдия от Върховния касационен съд за новия законодателен хит на управляващите, лансиран за първи път в събота от премиера Бойко Борисов. Това далеч не е изолирана реакция сред юристите. Задачата, която Борисов публично възложи на правистите на ГЕРБ, е да проверят възможностите за отпадане на давността за престъпления при приватизационни сделки. При приватизацията са били откраднати над 30 млрд. лв., обяви премиерът с апломб, но тези престъпления не били разследвани и наказани.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини