Тръмп и Путин във Виетнам. "Възможно и вероятно е да си кажат здравей"

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс обяви, че няма да има среща между американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество (APEC) във Виетнам днес, като причината за това била "конфликти в планирането и от двете страни".

"Няма официална среща или нещо планирано за тях (двамата държавни глави)", настоя Сандърс. Пресаташето посочи, че след като както Тръмп, така и Путин ще бъдат на събитието във Виетнам, "възможно и вероятно е" те "да се блъснат един в друг и да си кажат здравей" и вероятно дори ще имат неформален разговор.

Вчера от Кремъл потвърдиха, че очакваната среща между Тръмп и Путин ще се състои в кулоарите на срещата на върха на APEC и че ще бъдат обсъдени въпроси във връзка с кризите около Сирия и Северна Корея. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обаче опроверга изявлението на руските власти и отбеляза, че двете страни никога не са планирали срещата, тъй като не било ясно дали те имат "достатъчно съдържание" за обсъждане.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини