Асеновград е подготвен за зимните условия по пътищата

Със заповед на кмета на Асеновград от 25.10.2017 г. е назначен щаб за координация във връзка със зимната подготовка на пътищата на територията на общината, в който са включени лица, чиито служебни компетенции ги задължават да бъдат на разположение.

В състава са заместник- кметовете инж. Петър Бояджиев и Димчо Темелков, началникът на РУ „Полиция”- Асеновград, началникът на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- гр. Асеновград, експерти от общинска администрация. Община Асеновград има подписани договори за дейностите с фирмите „КМД” ЕООД, „ЕР-2000”ЕООД и „Пътно почистване” ЕООД.

Извършен е оглед на състоянието на техниката, с която ще се обезпечава зимното поддържане на пътищата. Протоколите от тези проверки са подписани и от експерт по пътен контрол при РУП на МВР- Асеновград без забележки. ​

По ангажиментите за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища и уличната пътна мрежа по населените места на общината ще работят общо 16 бр. товарни и една верижна машина и 14 други машини - трактори, песъкари /3 вида/, фадроми и др.

Приет е Оперативен план за работа при зимни условия с фирма „КМД” за зимен сезон 2017/18 година, който влиза в сила от днес 15.11.2017 година и е активен до 15.03.2018 г. С този план са определени общо 4 маршрута в Асеновград, както и техниката, която трябва да е на разположение за всеки от маршрутите. Актуализирани и съгласувани с общинска администрация са схемата за оповестяване, плана за ръчно почистване на тротоари и специфични улични участъци, маршрутните графици, както и списъци на техниката и водачите й по зимното поддържане. „Заредени сме със смес от 500 тона сол и пясък. Допълнително има сол 120 тона и пясък 250 тона.

В момента се поставят съдове със смес от сол и пясък и на автобусните спирки.”- съобщи кметът д-р Емил Караиванов. „До момента сме взели всички необходими мерки, затова очаквам при по-сериозни условия, застудяване и снеговалеж, да реагираме навременно, адекватно и в пълния обем на работа, която се изисква. За целта използвам случая за призова всички асеновградчани да бъдат по-отговорни и съпричастни и да не блокират достъпа до улици и тротоари с неправомерно паркирали автомобили, да не разместват контейнери или други предмети, осуетяващи достъпа на разчистваща техника. Вярвам, че ще има повече съпричастност и няма да си причиняваме неприятни ситуации.” – каза още кметът на Асеновград.

asenovgrad.net

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини