Осем души загинаха на място при челен удар на пътнически микробус и товарен автомобил

Тежко пътнотранспортно произшествие е възникнало по обяд на главен път София – Варна, в района на село Микре, област Ловеч. Сигналът е подаден към 12.50 часа.

Пътният инцидент е в резултат на челен удар между пътнически микробус и товарен автомобил.

Осем души са загинали на място. 

По първоначални данни в микробуса са пътували общо 26 души. 18 от тях са пострадали при инцидента. Всичките са откарани и настанени в болницата в Ловеч. Между пострадалите са и шофьорът на камиона, както и неговият спътник. Някои от пострадалите са в критично състояние.

По информация на МВР пътническият микробус е от Перник, а товарният автомобил – от Шумен. Хората в микробуса са незрящи. Те се прибирали от обучение към Перник. 

На място веднага са пристигнали екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ“.

По думите на директора на Областната дирекция на МВР в Ловеч ситуацията е изключително тежка. Очаква се на мястото на произшествието да пристигне окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, който да даде повече информация за инцидента.

Движението в района временно е затворено, а служители на „Пътна полиция“ отклоняват водачите по обходен маршрут през село Микре – Ловеч – пътен възел Ябланица.

Продължават огледите и спасителните действия на място. Тепърва ще се установяват и причините за възникналия тежък пътен инцидент.

Към мястото на произшествието са изпратени 4 реаномобилa от ВМА и болница Лозенец. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също пътува към мястото на инцидента.

За лечението на пострадалите са осигурени допълнителни консумативи в болницата в Ловеч. В момента се извършват прегледи на ранените, като болниците от Плевен, София и Велико Търново са заявили готовност да приемат ранени при необходимост.

На мястото на катастрофата са областният управител на Ловеч Георги Терзийски, представители на „Пътна полиция“, пожарна безопасност и ДАИ. МВР, МЗ и МТИТС са в непрекъсната координация и работят по случая.

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди незабавна проверка на автобуса и камиона. Екип на ИА „Автомобилна администрация“ вече е на мястото на инцидента. 

Инспекторите на областния отдел на ИА „Автомобилна администрация“ в Перник започват спешна пълна проверка на фирмата превозвач „ВИ-ЕМ“ ЕООД.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини