Искат постоянен арест за иракчанин, втори път минал границата незаконно

За втори път закопчаха иракчанин за незаконно преминаване на границата

34-годишен иракчанин за втори път е закопчан за незаконно преминава на границата. Чуждият гражданин е привлечен като обвиняем за престъплението от Районна прокуратура-Свиленград.

На 14 ноември 2017 г. младият мъж на име Ако М. влязъл в България от Турция заедно с още 12 негови сънародници. Групата мигранти влезли в страната ни в района на свиленградското село Генералово. Те били приведени с гумена лодка през река Марица от турски гражданин. Според свидетелски показания той ги чакал в Турция, като ги водил през целия маршрут до България. След като турският гражданин ги свалил на брега на река Марица, групата продължила към землището на село Генералово, където са хванати от гранични служители.

Установено, че обвиняемият Ако М. е бил осъжден за същото престъпление от Районен съд-Свиленград през март 2017 г. По настоящото дело той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура-Свиленград ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Срещу останалите 12 иракчани са образувани бързи производства в Районна прокуратура-Свиленград.

Разследването по случая продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини