Момчиловци почете пет семейни двойки с над 50 години брак и 7 новородени бебчета

Изображение 1 от 6

    Достолепните брачни юбиляри са единодушни, че в основата на дългогодишния им семеен живот е търпението и любовта

    Пет семейни двойки родопчани от Момчиловци минаха втори път под „венчило“. Това се случи днес на специална церемония в чест на предстоящия на 21 ноември православен празник Въведение Богородично, известен като Ден на християнското семейство.Освен петте семейни двойки с брачен юбилей, бяха поздравени и 7-те млади семейства в смолянското село, които тази година са се сдобили с рожба.

    Две дълголетните брачни двойки отбелязаха „диамантена сватба“-60 години съвместен живот празнуваха Димитър и Стайка Киреви, и Велика и Христо Михалеви.

    Сребърните юбиляри са три двойки с по 50 години брачен живот-Славка и Никола Гунчеви, Слава и Сашо Параскови, както и Хуба и Петко Величкови. Всички те бяха щастливи да са център на празненството, в което освен гайди и поздрави, имаше и специален ритуал за подмяна на брачните халки и повторение на брачната клетва. От кметството на село Момчиловци им връчиха удостоверение за дълъг семеен живот и както си му е реда на сватба, пък била и с високи карати, имаше шампанско, подаръци и много поздравления. Накрая се изви хоро, на което се хванаха всички- както виновниците за празника и техните близки , така и домакините от кметството и читалище „Светлина“ в Момчиловци.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини