Задържаха извършителя на убийството в Перник

Задържаха убиеца на 25-годишния Робърт Величков от Перник. 31-годишният Цветан Иванов е задържан на летище София, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Перник.

Мъжът се връщал от Италия, където бил при баба си. Според прокуратурата той избягал веднага след убийството с автобус и отишъл при баба си в Италия.

Заради извършеното тежко престъпление, с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Предстои внасяне на искане за постоянното му задържане.

Престъплението бе извършено в 3.00 ч. след полунощ  на 15 ноември в центъра на Перник. Робърт Величков бе прострелян смъртоносно, докато с друг мъж бил в кафене "Малибу". Младежът е застрелян по хулигански подбуди, заяви преди дни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
 
В нощта на убийството двамата с Цветан си разменили обидни реплики, след което Иванов отишъл до дома си, взел незаконно притежаван пистолет, върнал се и убил Величков. "Отхвърлена е версията за преразпределяне на наркопазара", обяви главният комисар на МВР Младен Маринов.
 
Веднага след извършения оглед, под ръководството на Окръжната прокуратура, започнаха активните оперативни и процесуални действия за издирването на убиеца. В тях бяха включени екипи на МВР-Перник и Главна дирекция "Национална полиция".
 
В рамките на разследването бе установена самоличността на извършителя, който е от Плевен, но е пребивавал в Перник без адресна регистрация. За него се знае още, че е правил опит за самоубийството, бил е агресивен, злоупотребявал с алкохол. Преди убийството килърът загубил и пари в казино.
Цветан Иванов, който след дръзкото нападение се укри, бе обявен за общодържавно издирване.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини