Седмица след избора на Караянчева за председател на Парламента 4,3 млн.лева идват в областта

4 302 000 лева за подобряване на общинската инфраструктура в Кърджалийско гласува правителството. Парите са осигурени със съдействието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в качеството й на депутат от региона. Решението е акт на  подкрепа от държавата към местната власт и местните общности в малките населени места и ще съблюдаваме да бъдат разходвани целесъобразно, съгласно реалните потребности на хората,  изтъкна Караянчева.  

Най-голям дял от средствата – 1 400 000 лева са за реконструкция и въвеждане на енергостестяващи лампи в областния град, в който от години има хроничен проблем с липсата на уличното осветление, а гражданите масово пишат жалби и събират подписки срещу тъмните улици и разбитите тротоари. Надявам се гласът на хората да бъде чут, да се направи обществено обсъждане и да се прецени степента на неотложност на ремонтните работи, коментира Караянчева.

На заседанието си вчера кабинетът Борисов одобри и разходи в размерна 500 000 лева за рехабилитация на уличната мрежа в Ардино,  350 000 за уличната мрежа в община Кирково, 852 000 лева за обновление на площад „България“ в Крумовград, 500 000 лева за допълнително водоснабдяване в момчилградските села Равен и Чобанка и 700 000 лева за рехабилитация на общинския път Николово – Черноочене- Пчеларово – Минзухар –Драганово.  Осигурени са средства и за водоснабдяване на кърджалийското село Кьосево и петте му махали.

Като цяло правителството одобри допълнителни трансфери за 2017 г. по бюджетите на българските общини в размер на 46,8 млн. лева. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на уличната мрежа и за реализиране на инфраструктурни проекти в подкрепа на социалната и жилищна среда.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини