Жените социалистки в Кърджали с акция срещу насилието

В днешния ден, 25 ноември – Международен  ден за елиминиране на насилието, жените социалистки провеждат акция „ Купи букет цветя  и кажи НЕ на насилието над жени!”

    В този ден в цветарски магазини в Крумовград и Кърджали гражданите ще могат да си закупят букети с лилави лентички - символ на кампанията с прикрепени към тях информационни картички.Целта на  проявата  е по един нестандартен начин  обществото да бъде информирано за сериозните психологически последствия и травми , които изпитват жените жертви  и да отвори очи към  налагащия се феномен семейно насилие. Наистина, днес в това забързано и трудно ежедневие повече от всякога социалният живот е изложил  на риск много семейства и техните деца, като крайния резултат са разделени семейства и много„самотни” деца.Всяка четвърта жена в нашата страна е подложена на насилие от  страна на своя партньор говорят социологическите проучвания.

„Ние предлагаме красива картичка към всеки красив букет.Нека те са символи на любовта и разбирателството. Бихме искали да призовем повече хора да кажат „НЕ” на насилието под каквато и да е форма над жената. Тя заслужава  уважение, разбиране и любов.” споделят социалистките.

„Аз избрах  този букет за своята любима.Днес разбирам за тази акция и приветствам идеята да се предават послания чрез цветята.” сподели младия Величко  Карабоюков.

А жените социалистки информират,че денонощната гореща телефонна линия за пострадали от насилие жени е  080018676 към Фондация „ Анимус”, а националния телефон за спешна помощ е 112.

Теодора Каракостова,БСП

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини