Тръгва делото “40-те извора”

Подсъдими по делото са Яшар Салин, Исмет Лютви, Славчо Михайлов, Ангел  Михайлов, Костадин Мечев, Емрал Рамадан, Абдраман Абдраманов, Васил Иванов, Стефан Димитров, Асен Асенов и Джавет Юсеинов, всичките от кв. "Лозница". Спрямо 11-имата са повдигнати обвинения в извършване на престъпления по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, а за Яшар Салим, Абдраман Абдраманов и Васил Иванов и във връзка с чл.26 ал.1 от НК, за това, че на 26 юни т.г. в Асеновград на улиците ”Цар Иван Асен II” и ”Любен Каравелов”, както и на язовир “40-те извора” (за Салим, Абдраманов и Иванов в условията на продължавано престъпление) като извършители в различно съучастие помежду си са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора, и то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Спрямо Емрал Рамадан и Стефан Димитров са повдигнати и обвинения за закани за убийство на Йордан М. Гр. и Митко Й. Гр.

Спрямо Абдраманов е повдигнато и обвинение за причиняване на средна телесна повреда на Майкъл Г. И., изразяваща се в счупване на 11-и гръден прешлен, довело до трайно затрудняване на движението. Същото обвинение е повдигнато и срещу Васил Иванов за това, че е причинил средна телесна повреда на Тодор Й. Т. - чупване на четвъртата дланова кост на лявата ръка, разкъсване на разгъващото сухожилия на лявата ръка, поотделно и по съвкупност довели до трайно затрудняване на движението на левия горен крайник.

Делото е насрочено за разглеждане днес, 29 ноември, от 09:30 часа.

Очаква се оред сградата на Районния съд да се съберат родители на спортистите от клуба по кану-каяк, техни близки, както и асеновградчани, които ги подкрепят.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини