Посланикът на Дания у нас впечатлен от Хасково

Изображение 1 от 3

    Впечатлен съм от Хасково, изключително красив град, с много добри перспективи за развитие, това заяви Негово превъзходителство Сьорен Якобсен, посланик  на Кралство Дания при първата си неофициална среща с кмета на Хасково Добри Беливанов.

    Негово превъзходителство разказа, че е от няколко месеца посланик у нас, като преди това е бил  представител на Дания в Китай. По негови наблюдения много датски фирми се оттеглят от Китай и имат намерение да разкрият свои представителства в Европа, като 15 компании вече имат представителство у нас. Посланикът и кметът коментираха, че е добре бизнесделегация на посети региона, за да види на място възможностите. Кметът презентира пред посланика идеята за създаване на бизнес зона в района на предоставеното от Министерството на отбраната на общината летище Узунджово.

    Оказа се, че посланикът е добре запознат с работата на хасковския диригент Михаил Делчев в Дания. Той заяви, че е възхитен от изпълненията на хора за българки фолклор,  ръководен от Делчев. Посланикът прояви интерес към Музея на тракийското изкуство в Източните Родопи в село Александрово.

    Сьорен Якобсен подари на кмета фотография на известен датски фотограф, а той му върна жеста с умалено копие на статуята на Св. Богородица с младенеца.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Jo
      John
      29 -14
      17:27, 4 дек 2017
      когато дипломат ти каже "с много добри перспективи за развитие", разбирай го, вече сте на дъното и от там само нагоре, обаче на запад не са учили за бойко и герб, и че може да се размотаваме по дъното още 40 години!
    • 2
      Ст
      стара пияница
      21 -8
      20:45, 4 дек 2017
      Наздраве, Беливанов! Почерпи ли посланика с домашната ракия на домакинката, която сварихте с парите от изчезналите 400 радиатора. Видимо от снимките поглед , който свети като любимия ти светофар от който прибра кинти.Пак си давал обилни наздравици .
    • 3
      От
      отявлен *********
      12 -12
      20:49, 4 дек 2017
      Що мислиш така бе Джонич Ми Бойко е емблема за държавата също като Аспарух Само не знам в тоя театър какви играятЦецо лилито Цецка --сигурно на шамани Иначе този посланник харесал хасково и казал че има добри перспективи за развитие Да има такива перспективи в кв Република Там циганетата непрекъснато стояти облагородяват квартала Там е трябвало да го заведе Беливанката Там действително е КЛАСИКА
    • 4
      Къде са Народните представители и Областния бе......та го пуснаха при кмета.....Те , иначе не изтърват ни посланик , ни консул......
    • 5
      Ку
      КуКлукс.....
      15 -5
      08:32, 5 дек 2017
      Значи,умалено копие на монумента ,"статуята" на Св.Богородица,трябваше да му подарите уголемено копие на нещо,което сегашната власт е сътворила,например една масичка за шах.Мушмороци.
      • АД
        А дали
        5 -2
        09:08, 5 дек 2017
        на умалените копия има табелка и дали е поправена като онази на монумента?
    • 6
      Ст
      страшната истина
      4 -3
      09:08, 5 дек 2017
      искам да знам коя е изумената жена със зелен шал която така хармонично се слива с фототапета на стената. и защо тази жена гледа така. какво вижда тя което ние не виждаме. моля ви помогнете ми умирам от любопитство. тя знае някаква истина за която ние не подозираме...
    • 7
      Пи
      Питанка
      0 0
      13:44, 6 дек 2017
      Защо посланика на Дания е "почерпен" с минерална вода "Девин", а в Хасковските училища децата са "почерпени" с най-отвратителната вода "Бачково"?
    Последни новини