Lamborghini представи първия супер SUV (видео)

Lamborghini представиха дългоочаквания си първи SUV автомобил, който привлича внимание с впечатляващи си дизайн и характеристики. Самият модел се казва Urus и освен уникалната визия може да се похвали, че е най-бързия автомобил в своя сегмент. Италианският производител изрази увереност, че премиерата на Urus ще им позволи да удвоят годишните си продажби, които сега са около 7000 броя. Новият SUV включва интеграция за Android Auto и Apple CarPlay, предаде BusinessInsider

Бързата скорост се гарантира от 4-литров V8 двигател с два турбокомпресора, които осигуряват мощност от 650 к.с. Тази конфигурация гарантира максимална скорост ot 305 км/ч. и ускорение от 0 до 100 км. за едва 3.6 секунди. Lamborghini Urus също така е оборудван с осемстепенна автоматична скоростна кутия и усъвършенствана система за задвижване на четирите колела. Луксозният автомобил предлага карбонови керамични спирачки, адаптивно въздушно окачване.

Потребителите ще могат да се забавляват с новата инфотейнмънт система и големия тъчскрийн дисплей в централната конзола, както и да избират между шест режима на шофиране. Те се казват Strada, Sport, Corsa, Terra, Sabbia и Neve. Всеки един от тях променя начина на поведение на ключови параметри като мощността на двигателя, тягата, окачването, волана и др. Първият SUV автомобил на Lamborghini ще се продава за около $200 хил. от пролетта на 2018г.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини