8000 лева за екскурзия, а накрая – без пътуване и без пари

Туристическа фирма взе парите на кандидат-екскурзианти и ги остави без почивка. Група приятели от Димитровград платили близо 8000 лева, за да посетят Мадрид през пролетта. Седем месеца по-късно те не само че не са отишли, но и не са получили парите си, дадени за провалената екскурзия, посочва NOVA.
 
За това, че пътуването не може да се осъществи, потърпевшите разбрали ден, преди да заминат. И си поискали парите обратно. От фирмата отлагали връщането на средствата в продължение на седмици. В крайна сметка туристите така и не си получили парите.
 
Излъганите се обърнали към Комисията за защита на потребителите във Варна, където е регистрирана фирмата. Констатират се 11 нарушения на законодателството. Издадени са наказателни постановления, които са обжалвани и по пет от тях съдът вече е отсъдил в полза на КЗП.
 
Това обаче няма да върне парите на хората и те търсят и застрахователя, с който всеки туроператор е длъжен да има договор. От туристическата агенция обаче не са представили пред застрахователя необходимите документи. Всъщност това трябва да се случи едва след загубено съдебно дело, обясниха от КЗП.
 
Това не е първият подобен случай с въпросната компания. В КЗП има подадени и други жалби срещу същата фирма.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Из
    изгладнял седесар
    8 0
    20:42, 5 дек 2017
    Много глупаци има в тая държава -платили 8000 лв за разходка до Мадрид Абе хора вие не знаете ли къде живеете бе абе на всяка крачка има лъжци и кретени как така давате пари бе Ха сега лапайте парите и си въобразявайте че сте в Мадрид ----- не парите а МУХИТЕ
  • 2
    Ут
    уточнение
    1 -2
    20:49, 5 дек 2017
    Фирмата се казва маги тур!
    • Да
      Да ама не.
      3 0
      10:22, 6 дек 2017
      Аман от хора дето разбрали не разбрали дават акъл на другите. Цяла България разбра че става дума за варненската "Планет травел". Един има дето не е разбрал и той дава акъл на хората. Или много добре знае ама има изгода да клевети конкуренцията.
  • 3
    Dg
    DGI
    4 -1
    23:26, 5 дек 2017
    На много места съм ходил по света, но никога не съм бил толкова заможен, че да ползвам туристически агенции. Много е трудно сам да си намериш хотел и самолетни билети, висше по ядрена физика се иска!
    • Да
      Да ама не.
      2 -4
      10:29, 6 дек 2017
      Ходил си грънци. Ако беше ходил щеше да знаеш че една екскурзия не означава само самолетен билет и резервация за хотел. Най-много да си ходил до Одрин да си купиш прах за пране и кило маслини. Или по цял свят хората ползват услугите на тур агенции щото са будали.

Още новини

Последни новини