Агенти мерят палати в Бояна

Операция "Тузари" почна Темида. Шести ден агенти от родното ФБР мерят и описват палатите в Бояна, Драгалевци, Симеоново, Малинова долина и Бистрица.

Акцията е разпоредена на 23 март от зам. градския прокурор Роман Василев.

Спецекипи на ДАНС, прокуратурата, НАП и Агенция "Митници" проверяват как са придобити дворците. Това се наложило, след като Агенцията по вписванията не могла да предостави на прокуратурата пълна информация за изповяданите сделки над 500 000 лв. в периода 2004-2008 г., съобщава вестник "Стандарт".

Отрядите имат 10 дни срок да обходят кварталите и опишат "по видими белези" баровските къщи. Светкавично те се проверяват от общината и НАП. Собствениците трябва да докажат произхода на парите си и дали доходите им съответстват на лукса.

Агенти и данъчни описват още всички коли в баровските квартали. Под лупа за платено мито се гледат возилата с американска регистрация. С нея може да се шофира само 6 месеца.

За всяка открита нередност ще се назначава данъчна ревизия, а прокуратурата ще разпореди разследване. При събиране на достатъчно доказателства собствениците на имуществото ще се изправят пред Темида за пране на пари.








Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини