2500 студенти превземат Пампорово и туристическите места в района на Смолян

По предварителни данни се очаква в областта да празнуват около 2500 студенти, като най-много ще бъдат в к.к. Пампорово – около 2000, съобщиха от пресцентър ан аполицията.

В заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, където ще празнуват студенти, са извършени специализирани проверки от служители на “Охранителна полиция” и РД “Пожарна безопасност и защита на населението”, като на собствениците и ползвателите им е обърнато внимание върху възможните рискове от престъпни посегателства. Дадени са препоръки за повишена бдителност и навременното подаване на информация за извършени противоправни деяния до компетентните органи. Изготвени са графици за увеличено полицейско присъствие във всички населени места в областта, както и в к.к. Пампорово, особено в районите около питейните и увеселителните заведения. Ще бъде засилен контролът по безопасността на движението в дните от 8-ми до 10-ти декември 2017 г.

Изготвени са планове за провеждане на специализирани полицейски операции по противодействие на престъпността и опазването на обществения ред в периода от 08 - 10.12.2017 г., с оглед осигуряването на нормалното протичане на празника. В хода на операциите ще се обръща внимание за недопускане на съхранението и продажбата на акцизни стоки без бандерол и стоки с неясен произход. При планирането и провеждането на полицейските мероприятия във връзка с празника, е осъществен контакт и взаимодействие с териториалните структури на РД ПБЗН – Смолян и други компетентни държавни и общински институции – МКБППМН към общинските администрации, РЗИ, ОДБХ, Д “СП”, териториалните поделения на НАП и други, за извършване на съвместни проверки.

Създадена е организация за осигуряването на полицейско присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат мероприятията – средства за подслон, питейни и увеселителни заведения, включително к. к. Пампорово.  

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини