24-часови телефонни линии за бедствия и затруднения по пътищата през зимата в Пловдивско

Сигнали и информация за възникнали бедствени ситуации и затруднения при придвижване по пътните артерии в Пловдивска област по време на зимния сезон ще се приемат на няколко денонощни телефона в Областната администрация и дирекцията на МВР. Това бе уточнено на среща по инициатива на директора на полицията старши комисар Атанас Илков и областния управител Здравко Димитров. На срещата присъстваха и представители на 23 фирми, ангажирани със зимното поддържане и снегопочистване на републиканската пътна мрежа, уличната мрежа в населените места и общинските пътища в областта.

От страна на Областната дирекция на МВР бе потвърдена готовност полицейски екипи да се намесват своевременно в подпомагане на движението на моторните превозни средства, а при необходимост -  да бъдат затваряни пътни отсечки, до приключване работата на снегопочистващите машини. Участниците в срещата се обединиха около извода, че за по-добър ефект на превантивната дейност пътищата ще се насипват със сол и разчистват с наличната техника още в началото на снеговалежа, без да се изчаква определено натрупване на снежна маса.

В оперативната дежурна част на ОДП денонощно могат да бъдат подавани сигнали за възникнали катастрофи, аварийно-спасителни дейности и бедствени ситуации на телефони 032/632 210, 032/932 232 и 032/932 324.

Същата възможност е предоставена и от Областната администрация на телефони 032/ 605 550 и 0878 198 425.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини