Щангистът Васил Господинов е Спортист на Асеновград’2017

Изображение 1 от 5

    На празнична церемония снощи бяха отличени най-добрите спортисти на Асеновград. Първото място взе трикратният държавен шампион по вдигане на тежести Васил Господинов. Преди седмица в САЩ той се взе участие на световното първенство за мъже до 105 кг. и успя да се класира на 6-то място. През тази година Васил Господинов спечели Второ място на европейското първенство за мъже в Сплит, Хърватска. Лъчезар Кишкилов, под чието ръководство той се подготвя в залата, взе наградата за Треньор на годината.

    ​В челната тройка се наредиха Димитър Кумчев /борба/ и Антоанета Стефанова /шахмат/.

    ​За десетте призови места в класацията за спортист на годината бяха номинирани 24 състезатели, представяли Асеновград на национални, европейски, международни и световни първенства.

    ​В класацията бяха включени и специални отличия. За най- перспективнен млад състезател обявиха 15-годишната състезателката по киокушин Веселина Чирпанлиева и тенисистката Габриела Георгиева на 9 г. За най-добър отбор бе излъчен баскетболен клуб „Асеновец 2005” /жени/. Награда за спортно събитие в Асеновград през 2017 г. получиха организаторите на ХХ-то Държавно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки, а за популяризиране на асеновградския спорт отличиха носителката на орден „Кирил и Методий” II степен и основателката на спортната гимнастика в Асеновград Виолета Стамболийска и Мария Йовкова, която триумфира на Европейското първенство на двойки по тенис на маса. Наградата за футболист на годината спечели Тодор Тодоров от ФК „Асеновец 2005”.

    НАГРАДИ ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА’ 2017

    1. Васил Господинов /вдигане на тежести/ - II-ро място на европейското първенство за мъже в Сплит, Хърватска. VI-то място на Световното първенство за мъже в САЩ. Трикратен държавен шампион за мъже в категория 105 кг. Личен треньор Лъчезар Кишкилов.

    2. Димитър Кумчев /борба/ - I-во място за мъже в  държавния личен и държавния отборен шампионат на България. Личен треньор Васил Паришев.

    3. Антоанета Стефанова /шахмат/ - V-то място на Световното първенство по шахмат за жени в Иран, II-ро място на Гранд мастер Гибралтар. Бивша световна и европейска шампионка и в топ 10 на световната шахматна федерация /ФИДЕ/. Личен треньор Неделчо Чепаринов

    4. Иван Неделчев Чепаринов /шахмат/ - IV-V- то място на Европейското първенство в Беларус. На 38-мо място в Световната ранг листа на Световната шахматна федерация /ФИДЕ/. Треньор Неделчо Чепаринов.

    5. Ивайло Иванчев /вдигане на тежести/ - I- во място на Държавното лично и Държавното отборно първенство за мъже. Личен треньор Лъчезар Кишкилов

    6. Емил Банков /кану-каяк/ - V-то място на Европейско първенство и VII- мо място на Световното първенство за юноши. II- ро място на 1000 м. на едноместно кану на Държавния личен шампионат за мъже в Пловдив и трикратен шампион едноместно кану на 200 м; 500 м. и 5 000 м. за юноши старша възраст. Личен треньор Камен Куцев.

    7. Атанас Иванов /киокушин/ - II-ро място на Европейското първенство в град Келце, Полша за кадети до 16 години. II-ро място на Националното първенство за кадети в Пазарджик и II-ро място на Национална купа „Черно море” в Бургас. Личен треньор Петко Чирпанлиев.

    8. Атанаска Томова и Дияна Узунова /кану-каяк/ - I-во място на държавния шампионат за девойки на двуместно кану на 500 м. Личен треньор Камен Куцев.

    9. Веселина Чирпанлиева /киокушин/ - V-то място на Европейското първенство в град Келце, Полша за кадети до 16 години. I-во място на Националните първенства за юноши в Севлиево и Пазарджик. II-ро място за юноши до 18 години и III-то място за кадети на Шамионат „Суис Оупън Джуниърс – Швейцария’2017” /SWISS OPEN Juniors-Championship/. Личен треньор Петко Чирпанлиев.

    10. Тодор Колевски /кану-каяк/ - VIII-мо място на Европейското първенство за младежи. Полуфинал на Европейското първенство за мъже и II-ро място на 200 м. едноместен каяк на Държавния индивидуален шампионат за мъже. Личен треньор Георги Бакърджиев.

    „Най- перспективен млад състезател”

    Веселина Чирпанлиева /киокушин/

    Габриела Георгиева /тенис/

    „Футболист на годината”

    Тодор Тодоров

    „Спортно събитие в Асеновград за 2017 г.”

    ХХ Държавно отборно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки

    „Отбор на годината”

    Баскетболен клуб “Асеновец 2005” /отбор жени/ с треньор Кирил Стоянов

    „Треньор на годината”

    Лъчезар Кишкилов  /вдигане на тежести/

    „Награда за популяризирането на асеновградският спорт”

    Виолета Стамболийска - изтъкнат спортист и общественик, носител на орден „Кирил и Методий”- I степен. Дълги години се занимава професионално със спортна гимнастика, била е заместник-председател на ДФС ”Асеновец” в ресора по високо спортно майсторство и масов спорт, била е учител по физкултура в ОУ „Христо Ботев”, основател е на художествената гимнастика в Асеновград, по нейна инициатива и със съдействието на националния отбор на Корейската република е създаден клубът по таекуон-до в града, 25 години от живота си е отдала на аеробиката, като през нейните ръце са минали 35 инструктори в този спорт. През 1988 г. по нейна инициатива се организира първият Ден на Асеновград. През 1976 г. създава балетна формация „Косара”.

    Мария Костадинова Йовкова – 18- годишната Мария Йовкова заедно с унгарската си партньорка Фани Харастович триумфираха на Европейското първнество за кадети и кадетки в португалския град Гимараеш. Мария е първата българка, след Даниела Гергелчева, която стъпва на европейския връх в тениса на маса.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини