Роднини обвиниха МБАЛ - Първомай за смъртта на 45-годишен мъж

Роднини на 45-годишен кърджалиец обвиниха МБАЛ - Първомай, че той е починал без да му бъде оказана помощ в здравното заведение. Спорд публикации в различни медии, Динко Димов е бил на гости в Праволсавен. Пристигнал е в селото настинал, заради което е потърсил лекарска помощ в първомайската болница. Там било установено, че мъжът е с двустранна пневмония. Докато часове наред чакал в коридора на болницата за настаняване, Димов умира. Всичко това се е случило миналия вторник, 5 декември, Според бащата на кърджалиеца, лекарите са се държали грубо. По думите му те дори заявили: "Да си го докарал по-рано като е зле!".

Д-р Румяна Бойлова - управител на МБАЛ - Първомай, обеща коментар и позиция на здравното заведение.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

  • 1
    St
    Stefka petrova
    21 -9
    16:18, 12 дек 2017
    Наистина в Първомай няма един компетентен лекар а в болницата е повече от ужасно да не дава Господ да попаднеш там във всякакво отношение е зле от към лекари, обслужване и така на татък.
    • Ня
      Някой
      9 -16
      17:50, 12 дек 2017
      Много ама много бъркаш . Виж коментара
    • Дя
      Дявол
      2 -3
      14:52, 14 дек 2017
      Пожелавам ти да се лекуваш дълго в пловдивска болница при компетентни доктори за да видиш хаир!
  • 2
    По
    Потърпевш
    22 -5
    19:51, 12 дек 2017
    Лъжат за диагнозите, за да си изпишат пътеките. Крайно време беше някой да им викне телевизия. Ако някой направи изследвания на пациентите, резултатите им ще са много по различни отколкото уж диагнозите които съм им поставили. Особенно в детско отделение, всяко второ дете е с пневмония !!!!
    • По
      Потурпевш
      6 -2
      12:12, 13 дек 2017
      От към внимание не може да се оплачем????? Извинявай , внимание ще получиш само ако си някой на някой?? За всички останали няма внимание! Нима всички пациенти не са с равни права?
    • Дя
      Дявол
      1 -2
      15:09, 14 дек 2017
      Пожелаи си да закрият детско отделение и изгонят всички лъжливи педиатри за да разкарваш детето си до Пловдив за всяка диарийка и сопол! Там ще прозреш истината!Имат и телевизионен център.
  • 3
    12
    123
    6 -4
    22:46, 12 дек 2017
    недсегаемите
  • 4
    Ам
    Амин
    6 0
    11:20, 13 дек 2017
    Бог да го прости момчето.
  • 5
    ??
    ???
    12 -2
    11:30, 13 дек 2017
    Златка и Мария от фейсбука няма да ги коментирам - неграмотна простотия ходи да ни излага по света...
    За първомайската болница - както във всяка българска болница . НЯМА СРЕДСТВА за нещо по-добро.
    Но ще попитам. Лежали ли сте в пловдивска болница? Пълна скръб. Санитарките управляват. Дори подлогата и тоалетния стол се плащат. И ако си без придружител, брой се починал...
    Тук поне хората се познават и откъм внимание не можем да се оплачем.
    • По
      Потърпевш
      5 -2
      15:59, 13 дек 2017
      От към внимание не може да се оплачем????? Извинявай , внимание ще получиш само ако си някой на някой?? За всички останали няма внимание! Нима всички пациенти не са с равни права?
  • 6
    Др
    Друго мнение
    5 -4
    00:24, 14 дек 2017
    Ние сме с друг опит от тази болница.
    Дали защото не сме били с големи очаквания или сме попаднали на правилните лекари- два пъти сме ходили там и двата пъти получихме адекватна помощ,смея да кажа същата каквато ще получим в Лондон, с тази разлика,че там в Спешно се чака 4 часа а тук нямаше хора.
    Дори втория път лекаря сам ни каза кога пак е на смяна,да минем да ни види раната.Очаквахме само Първа помощ защото не сме здравно осигурени в България.
    Относно починалия мъж- Жалко за загубения млад живот!!
    Не съм наясно какво точно се е случило,но едно е сигурно-пневмония не се развива докато чака в коридора.Освен това,той идва от Кърджали,предполага се ,че там е неговия личен лекар,сигурно има някакви бюрократични неудобства които забавят настаняването му в друга болница.
  • 7
    Др
    Друго мнение
    3 -3
    00:36, 14 дек 2017
    Хайде,марш да бършеш гъзовете на дъртите англичани!!! България няма нужда от тъпи и неграмотни циганки.

    И в Градина ли затвориха училището та взеха да остават неграмотни?
  • 8
    Гр
    Гражданин
    9 -1
    06:34, 14 дек 2017
    Жалко за човечеца, Но наистина крайно време е да се извърши проверка и то сериозна проверка, но не от първомайската прокуратура и полиция по случая, Имам чувството, че след една такава много хора от персонала на тази институция ще си намерят местата, Колко специалисти си тръгнаха от тази болница заради определени доктори и докторки ако мога така да ги нареча, Много добре се знае кой коли и кой беси в тази институция,
    • Дя
      Дявол
      3 -4
      15:47, 14 дек 2017
      Жалко за човека, Гражданино! Но ти, който съдиш и обиждаш, от къде знаеш, че не е било направено всичко за да бъде спасен? Бил ли си там за да го видиш и почувстваш? Питал ли си някой дали точно заради такива като теб не са напуснали някой първомайски доктори? Много си прост за да даваш мнения в област, която не познаваш. А проверки потоянно има в болницата - всеки месец и то от няколко институции. Мисли позитивно. Радвай се, че я има тази болница, защото е много по-добре от доста пловдивски.И си помисли много добре какъв ад ще настане ако закрият всички общински болници, защото в частните не прощават - там се плаща много сериозно. Вервай ми. Дано си богат човек.
  • 9
    До
    До д–р Дявол
    6 -2
    16:50, 14 дек 2017
    "Лекарите са хора, които предписват лекарства, за които знаят малко, за да лекуват болести , за които знаят още по–малко, на човешки същества, за които не знаят нищо."–Волтер
    • Дя
      Дявол
      1 -4
      19:49, 14 дек 2017
      Това го е писал човек, живял преди около 300 г., когато са се полагали оснвите на съвременната медицина, а най-мощните лекарства са били билките. Такива "мъдри" си ги приказвай на кравите, докато им ринеш лайната.
  • 10
    До
    До д–р Дявол
    5 -1
    19:59, 14 дек 2017
    И сега сте същите л......а докторе..Според очевидци ,човека е стенал два часа на коридора, без да му бъде обърнато внимание.
    • Дя
      Дявол
      3 -4
      20:45, 14 дек 2017
      Без да си видял нямаш право да даваш мнения, още по-малко да поставяш под общ знаменател лекарския състав. Имай уважение към всяка една професия,особено където нямаш никаква компетентност.
  • 11
    Мн
    мнение
    8 -1
    21:04, 14 дек 2017
    Истината за тази болница е, че в нея работят лекари и ЛЕКАРИ!Едните стоят там, за да вземат заплати и то големи за такава болница, а другите, за да лекуват болните,а има и трети, които въобще не ходят и на работа ,а си получават заплатата! Болните са повече в контакт със сестри и санитари ,защото в тази болница те вършат всичко!Тук докторите са със самочувстиве на велики личности .
  • 12
    До
    До д–р Дявол
    5 -1
    21:04, 14 дек 2017
    Докторе, много се развълнува!!.Поклон пред кадърните и компетентни лекари, има много такива.Но, не дай боже, да си на мястото на бащата на Динко.А и не всичко е клинични пътеки .......
  • 13
    11
    111
    2 0
    20:36, 15 дек 2017
    И така -аз пък съм доволен пациент - два пъти ме спасяваха ,когато бях с тежки пенвмонии. Не защитавам Д-р Павлова , но добре ,че е е тя и предпочитам тук да ме лекуват, отколкото в Пловдив.
    Това първо и Второ - онзи некадърен доктор Панайтов /ли беше не знам/ ме е връщал , но такава е системата , пълнеж за клинични пътеки . И други т. нар специалисти има след пенсия , но те имат нужда повече от психо помощ, вместо да помагат на пациент в тяхното отделение . Добре ,че е Д-р Коларова-знаеща , можеща и помагаща!
    НЕВЪЗМОЖНО Е ДА Е ПОСТАВЕН САМО АБОКАТ , ИЗЦЯЛО СИ СЛЕДЯТ НЕЩАТА ДОКАТО ПРЕМИНЕ ПРОБАТА .... И ВЕДНАГА СЕ СЛАГА АНТИБИОТИКА . Пневмония не се развива за един ден и да се мре веднага ... Има нещо друго , някой говори глупости умишлено ....
    И преди доста годни Д-р Кръстев правилно прецени къде да насочи родилка ... Така че стига вече думи , думи , ами ако я няма тази болница къде ще отидат всички безпомощни възрастни и малките деца ?!
  • 14
    Ге
    Георги
    0 0
    16:34, 16 дек 2017
    имах високо кръвно от първомайската болница ме от писаха ми едни хап4ета а те пък са били усокоително и сдржало наркоти4но вещество /това лекарство било за пси4но болни хора ,,,,диязапам,,/за молко даме убиват или да стана наркоман ,Благодарение на Хасковските лекари сегасъм добре и ниямам кръвно ве4е от 10 години
Последни новини