Компаниите ще продължават да наемат хора и в началото на 2018 г. Преглед на печата

24 часа

Скъпа синя зона и евтин транспорт в София за чист въздух

Двойно поскъпване на таксата за паркиране в центъра, по-евтин билет за градския транспорт, безплатни буферни паркинги и ограничение на движението на автомобили при прогноза за опасно мръсен въздух в София. Това са част от мерките, които Столичната община ще въведе, за да се бори със замърсяването.

Труд

Властта пак клекна пред зелените рекетьори

МОСВ изтегли точката за промяна на концесията на ски зона "Банско". Текстът ще се гледа заедно с частичното изменение на действащия план за управление на НП "Пирин".

Стандарт

Дилъри на лекарства в афера за милиони

Само едно нещо пази от жестоките болки от артрита Митева, която е секретар на местното читалище в южното българско селце Сладун, край Свиленград, и то е седмичната й инжекция от имунопотискащия медикамент РоАктемра. Без него, тя е в агония. "Болката те разкъсва отвътре", казва 44-годишната Митева. "Понякога просто ти се иска да разкъсаш кожата си".

Сега

Прокуратурата издирва престъпленията на престъпната група с лекарствата

Износът на лекарства не е престъпление, но седем души са обвиняеми като членове на организирана престъпна група, която се е занимавала с това. Измамите с дефицитни лекарства, които, вместо да отидат при пациентите, се продават скъпо в чужбина, няма как да се вършат без участие на лекари, аптекари и фактори в здравната каса, но няма нито един такъв обвиняем.

Дума

БСП излиза на протест срещу поскъпването на водата

Протест срещу планираното увеличение на водата организира този петък БСП. Корнелия Нинова прикани всички, несъгласни с ценовия скок, да се съберат на 15 декември от 10,30 ч. пред сградата на КЕВР в София. Лидерът на БСП уточни, че това е поредният скок на цената, той обаче не е аргументиран, не е правено и обществено обсъждане. По думите й драстичният ценови ръст не отговаря на увеличението на доходите на хората и защитава интереса на монополистите.

Капитал дейли

Manpower: Компаниите ще продължават да наемат хора и в началото на 2018 г.

Българските работодатели са оптимисти за началото на следващата година и планират да наемат нови служители през първото тримесечие на 2018 г., показват резултатите от изследване на заетостта на компанията за човешки ресурси "Менпауър България". Това означава, че положителният тренд на икономическо оживление и спад в безработицата ще продължи стабилния си ход.

В изследвания период планове за увеличаване на персонала се отчитат във всички индустриални сектори и региони, обхванати от проучването. Най-много наети се очаква да има в строителния сектор, както и в производството и търговията на едро и дребно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини