Олио и дизел без документи засякоха край Димитровград

Преработено олио и дизел без документи бяха засечени при проверка на служители на “Агенция Митници”, полицията,БАБХ Хасково и на РИОСВ Хасково. При акцията в района на кариера “Юрт дере” е бил спрян за проверка автомобил "Мерцедес" управляван от 35-годишен габровец.

В колата униформените откриват три пластмасови цистерни с вместимост 1 куб.м. пълни с преработено олио, за които водачът не успял да представидокумент за произход. Той заявил, че е натоварил течността от бивш склад до кариерата. На място униформените установили, че обектът се стопанисва 44-годишен димитровградчанин. При проверката присъствал и 34-годишен мъж от Габрово, в чийто товарен "Мерцедес" са открити цистерни с вместимост 1 куб.м. в процес на пълнене от друга цистерна посредством елекрическа помпа.

Собственикът на обекта признал, че олиото е събирано от заведения и той го утаява, прецежда и филтрира и го продава на фирма за изкупуване на животински и растителни мазнини, както било в случая.

Проверяващите са издали предписания и са съставили констативни протоколи по случая. БАБХ са изготвили акт за възбрана за пускане на пазара и оставяне на отговорно пазене на суровината. Извършена е последваща проверка и на обекта в село Добрич, където се установява и наличие на 180 литра дизелово гориво без документи за произход, иззето от митническите служители. Работата по случая продължава.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини