Спортната зала на Смолян от днес официално е с табела с името на Величко Чолаков

Изображение 1 от 2

    Днес на фасадата на Спортната зала в Смолян беше монтирана табелата с името на Величко Чолаков. По предложение на кмета Николай Мелемов в края на август т.г. Общинския съвет единодушно прие спортното съоръжение да носи името на популярния тежкоатлет и треньор. Табелата бе изработена от фирма „Микони”.

    Олимпийският ни шампион беше водеща фигура в спортните среди на Смолян. Имаше добра методика за подготовка на състезатели, добри идеи за развитие на спортната база на града. Мястото, където преминаваше неговия живот, беше спортната зала, където е и базата на Клуба по вдигане на тежести. Правим това в негова памет и за вдъхновение на всички наши съграждани, които в бъдеще ще се посветят на спорта, посочи Мелемов.

    На 20.08.2017 цялата смолянска общественост и спортните среди на страната бяха разтърсени от внезапната преждевременна смърт на най-изтъкнатия и заслужил спортист-тежкоатлет на Смолян и на вдигането на тежести в свръхтежка категория, световният вицешампион, олимпийският медалист, многократният републикански шампион и рекордьор, треньорът с висок собствен принос за развитието на спорта в нашия град. почетният гражданин на Смолян Величко Чолаков.

    Поклон пред паметта му!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини