Борисов смъмри министрите за липсата на договори за поддръжка на самолетите

Министър-председателят Бойко Борисов постави на днешното правителствено заседание въпроса за дисбалансите при осигуряването на средства за въоръжение на различните родове войски, съобщават от правителствената пресслужба.

В разпространената стенограма от заседанието, той посочва, че основната част от закупената техника са транспортни вертолети и самолети, за които не е предвидена поддръжка при сключването на договорите, и сега са приземени. „От 12 „Кугър“-а, защото не е достатъчно само да ги платим, осем не летят. Но и на никой не му прави впечатление, че не летят, защото те нямат функции… И трите „Спартан“-а на 31 декември спират да летят, а сега лети само един от тях. Това ми докладва Каракачанов днес след направената от него проверка. Никой не можа да ми обясни от военните защо само транспортни средства и само за авиацията е отишла такава огромна сума от бюджета на държавата“, посочва Борисов.

Министър-председателят е възложил на министрите на отбраната и на финансите да направят преглед и оценка на възможностите за договорите за поддръжка на наличната техника, които може да бъдат сключени до края на годината. „Всеки ден слушам още нови самолети да купуваме, а никъде и никой не говори за поддръжката колко ще струва след това. Най-вероятно по същия начин ще останат на летищата да си стоят така, както „Спартан“-ите и хеликоптерите“, казва премиерът. Според него част от възстановените вертолети биха могли да бъдат използвани за нуждите на Спешната помощ.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ху
    Хулиган
    3 0
    18:33, 13 дек 2017
    Ха ха ха, че те са за затвора бе!
  • 2
    Мн
    Многопрофилен санитар
    1 0
    09:39, 14 дек 2017
    Имам чувството че тия управляват държавата като на ШЕГА Задълбачават се само когато са в РЕЖИМ ДАЛАВЕРА
Последни новини