Връчиха призовете за доброволчески инициативи

За четвърта поредна година в Асеновград бяха връчени призовете „Донка Пашкова” и „Рицар на добрата воля” за доброволчески инициативи през изминалите 12 месца. Като „Рицар на добрата воля” бе отличен Христо Коватлиев, който провежда безплатни курсове по фотошоп в Библиотечния информационен център през лятото. Същото отличие получи и доц. д-р Цено Петров за участието му в проекта „Станимашки еко-к@алейдоскоп за устойчиво развитие”.

Трима са носителите на приза „Донка Пашкова”. Това са учениците от ОУ „Ангел Кънчев”, които проведоха няколко доброволчески акции за опазване на околната среда и поддържане на параклиса „Свети Христофор“; Центърът за местни инициативи и развитие за реализирани проекти по облагородяване на райони край Асеновград и акции за възстановяване на места за почивка и туризъм и инж. Костадин Чакъров - дарил имот в кв. „Запад” за изграждането на параклис „Свето Въведение Богородично”.

Наградите връчи директорът на Градската библиотека Милена Марковска. Музикален поздрав отправиха вокална група „Калина Малина” и хор „Станимака”.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини