Делото “40-те извора” ще се гледа в открити заседания следващата седмица

Делото е насрочено за разглеждане по общия ред на 18, 19 и 20 декември от 09:30 часа. Заседанията ще са открити, информират от Районен съд – Асеновград.

Подсъдими по делото са Яшар Салин, Исмет Лютви, Славчо Михалйов, Ангел Михайлов, Костадин Мечев, Емрал Рамадан, Абдраман Абдраманов, Васил Иванов, Стефан Димитров, Асен Асенов и Джавет Юсеинов. Повдигнатите им обвинения са за извършване на престъпления по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

За Салин, Абдраманов и Иванов и във вр. чл.26, ал.1 от НК, за това, че на 26 юни на ул. ”Цар Иван Асен II”, на ул. "Любен Каравелов”, както и на язовир "40-те извора” (в условията на продължавано престъпление), в различно съучастие помежду си са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото, като деянието е извършено на обществено място в присъствието на хора, което се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Спрямо Рамадан и Димитров са повдигнати и обвинения, че същия ден всеки от тях се е заканил с убийство на Йордан Григоров. а подсъдимият Рамадан – и на Митко Григоров.

Спрямо Абдраманов е повдигнато и обвинение, че на язовир “40-те извора” е причинил средна телесна повреда на Майкъл Иванов - счупване на 11-и гръден прешлен, довело до трайно затрудняване на движението.

Спрямо подсъдимия Иванов е повдигнато и обвинение за причиняване на средна телесна повреда на Тодор Тодоров - счупване на четвъртата дланова кост на лявата ръка, разкъсване на разгъващото сухожилия на лявата ръка, поотделно и по съвкупност довели до трайно затрудняване на движението на левия горен крайник.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини