Хасковският писател Иван Енчев представи "Обеци с рубин" в Димитровград

    Творчески портрет на хасковският писател Иван Енчев се състоя в читалнята на Градска библиотека "П.Пенев" в Димитровград снощи. Представена бе и последната му творба "Обеци с рубин". Срещата откри директорът на библиотеката Петко Каневски, който посочи, че силата на автора са любовните романи.

    "Иван Енчев работи тихо, скромно и изключително упорито близо 50 години. Автор е на повече от 22 книги, предимно романи, а сред популярните са петте тома за тракийските бежанци", посочи Каневски. Допълни, че идеята Енчев да гостува в Димитровград е одавна и най-после тя е факт.

    Доц. Петър Хаджинаков говори за творчеството на писателя от Хасково. Според него, Иван Енчев е енциклопедична личност, носител на две престижни награди за белетристика.

    Началото на писателската си кариера той поставя през 1977 година. Тогава излиза първата му книга, заедно с друг автор и първата му стихосбирка. Доцентът сподели впечатленията си и за стиховете за деца, на който Енчев е автор. Те са характерни със своята нестандартност, а според Хаджинаков хасковският автор може да мери сили и в конкурси за детска литература.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини