Местният парламент прие промените в Бюджет 2017

С 1 глас „против“, 6 „въздържал се“ и 13 „за“ общинските съветници приеха предложените от кмета Папазов промени в общинския бюджет за 2017 година.

Очаквано предложението беше бурно обсъждано не само по време на заседание на Постоянните комисии, но и в Пленарна зала.

Христо Вълчев, председател на групата общински съветници от ГЕРБ заяви, че не одобрява начина, по който се предлагат промените – след като вече са похарчени повече от предвидените пари, без да се иска мнението на общинските съветници. „От една страна не одобряваме, каза той, а от друга ако не гласуваме актуализацията има опасност учебната година в бъдеще да започне, а покривите да падат, учениците да са без закуски“ и поиска кметът да обещае, че ще спазва Закона.

Изключително остро се изказа председателят на Бюджетната комисия, Митко Хубинов, който беше и единственият, гласувал „против“.

Той реагира остро на вземането на решения „тихомълком“, без да се търси съгласието на съветниците. Даде няколко примера за лошо управление на средства и попита с чие съгласие кметът е дал на ТК „Евридика“ 3000 лв., кой е взел решение да се дадат 9000 лв за оградата на училище „Христо Ботев“, защо с общински средства се издържа ФК „Борислав“ след като не е общински отбор.

Пропуснали сме да спечелим поне 100 000 лв. от платени места за паркиране в центъра на Първомай, каза още Хубинов. Какви са тези спирки, които струват по 6000, а след това и по още 3000 лв.? Поиска информация за тротоарните плочи пред училище „Георги Караславов“, кой ги е поръчал и колко струва поставянето им. Хубинов сподели, че е искал справка за ползваното гориво от косачките и се оказва, че в села като Караджалово то не е струвало нищо, а в някои населени места са изразходили по 1 тон.

В своя защита кметът Папазов каза, че през годината се появяват разходи, които няма как да бъдат предвидени и даде пример с последно вменените задължения да се поддържат язовири на територията на общината. „Институциите проверяват, а предписанията им са безброй, каза кметът, а за да се изпълнят трябват средствата. И направи предложение по-често да се актуализира бюджетът през годината.

С „въздържал се“ гласуваха 4-ма съветници от ГЕРБ, Петър Ганев и Янко Диков.

След процедурата от правото на обяснение на отрицателен вот се възползва Митко Хубинов, който още веднъж категорично заяви, че има правила, които трябва да се спазват и не одобрява начина, по който работят в Общинска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (42)

  • 1
    Пъ
    Първомаец
    11 -11
    16:39, 19 дек 2017
    Не знаехме, че ФК Борислав не е общински отбор сигурно е на община Чирпан.
    • Aтанасов А.
      11 -6
      20:15, 19 дек 2017
      Ето точно сега му е времето да научим дали това е така или не? Кой е собственик на ФК.Борислав?С чии пари се издържа клуба ? Вярвам на г-н.Хубинов.
  • 2
    Сп
    Справедлив
    19 -7
    16:42, 19 дек 2017
    Абсолютно правилно е гласувал Хубенов. Трябва да има прозрачност във всички разходи на Общината и да се свеждат до знанията на Общинските съветници,а не да се правят тихомълком със свои хора и после да се актуализират постоянно бюджети. И тогава мнозинството гласува в полза на управляващите. Време е вече за промяна.
    • 12
      1212
      13 0
      22:08, 19 дек 2017
      Че ще има промяна,ще има. Гражданите вече осъзнахме,че нашия град няма развитие и бъдеще с тази управа. Важното е да преценим и да не се поддаваме на манипулации отново за да тръгне и се развива града и младото поколение да остава тука. Тези управляващи вече са изчерпани.
  • 3
    Пъ
    Първомаец
    17 -8
    16:49, 19 дек 2017
    Прозрачност трябва да има, ама точно Хубинов да е застъпник на закона е като вълъкт да жали за агнето.
    • Aтанасов А.
      9 -5
      20:30, 19 дек 2017
      Вие имате нещо против г-н.Хубинов ли ? От една страна казвате ,че трябва да има прозрачност , а в същото време подхвърляте някакви с нищо не пoдплатено, намеци за него.Навярно не харесвате човека, ама едното няма нищо общо с другото.Единственият, който се държи и работи както трябва .
  • 4
    Въ
    въпрос
    17 -6
    17:05, 19 дек 2017
    Ако господин Хубинов, не бе вече трети мандат общински съветник и не знаеше, че кмета има практика така да управлява общинския бюджет, би бил изненадан....Но, да подкрепи Папазов на балотажа,да е част от това мнозинство ,зам.председателя на общинския съвет да е от неговата група -има нещо сбъркано .А как би било отговорено на следният въпрос? Колко е годишната издръжка на Общинския съвет– и какви са неговите разходи?
    • Aтанасов А.
      7 -3
      20:40, 19 дек 2017
      Търсенето на отговори за похарчените средства,и изнасянето на факти в тази връзка какво общо трябва да има с изненада ( "би бил изненадан...") . Подкрепата на балотаж, групи разни, и подобни също не могат да бъдат причина да не се казва истината и да не се приемат на сериозно думите казани от г-н.Хубинов. Същественото в случая е : вярно ли е това което той казва или не?
    • Въ
      въпрос
      4 0
      22:10, 19 дек 2017
      Атанасов а другия член от групата на Хубинов как е гласувал?
  • 5
    Лю
    Любеново
    15 -2
    17:14, 19 дек 2017
    Няма приоритети и ясна визия. Откъде щипна кмета и къде пренасочи парите ? Прибраха одобрените пари за ремонти в Любеново и Дебър и от 50 000 увеличиха на 120 000 парите за канализацията в ТКЗС-то .
    И на кой фирмите са там ?
  • 6
    Ем
    Емилия
    15 -1
    17:27, 19 дек 2017
    Четете драги избиратели и си правете сметката. Колко още далавери ще излезнат на бял свят. Сигналите тепърва започват. Що не кажат Обинските съветници как ги викат и разпитват в МВРто за перфекно нагласена Обществена поръчка от наште управляващи. Но пак знаем че резултата е предрешен.
  • 7
    12
    123
    10 -11
    19:08, 19 дек 2017
    Хубенов не е ли в пандиза вече нали го задържаха НСБОП за подкуп и далавери?
    • Aтанасов А.
      7 -4
      20:48, 19 дек 2017
      За ваше съжаление няма как да е в "пандиза" и в същото време да ни информира за нещо нередно с гориво на общината. "Хубинов сподели, че е искал справка за ползваното гориво от косачките и се оказва, че в села като Караджалово то не е струвало нищо, а в някои населени места са изразходили по 1 тон."
  • 8
    Ки
    Кифла
    5 -7
    22:06, 19 дек 2017
    Оффф тоя ли е най важния та само за него пишите.Стига вече се занимавайте с него. Не си заслужава.
  • 9
    12
    1212
    9 -1
    22:13, 19 дек 2017
    Ами с тебе ли да се занимаваме. Ти сигурно си една от метресите и кифлите дето си стоят на топличко и на завет и харно е хорото. Не те интересува бъдещето на трада и поколението.
    • Ки
      Кифла
      6 -5
      22:25, 19 дек 2017
      О не се тревожи за мен скъпа. Не съм изпаднала като теб да блея тук. Камо ли да хваля един дето за никакъв чеп не става. Пък и научи се да пишеш правилно, за какво бъдеще си се загрижила.
  • 10
    12
    1212
    6 0
    22:51, 19 дек 2017
    Ей тва мъжкото в гащите било голямо нещо бе. Тия кифли ще се изядат.
  • 11
    Пи
    ПИТАГОР
    10 -1
    09:40, 20 дек 2017
    Аве ве в пърумай ли живеете или сега се връщате от странство или падате от космоса?!@#. Митката хубина просто е изиграл едно театро за да могат избирателите му да са сигурни че изобщо съществува тъй като изборите са след година и малко. След изборите като даде гласовете си на ангу пак ще изпадне в забвение. От къкту има демукрация в пърумай се повтаря едно и същу какту и в държавата всичко се прай на парче и без много много обяснения. Ангу тръгнал да ми говори за непредвидени разхуди и за некви язовири дет нямат нищу общу с действителността. Всички разхуди в общинътъ са предвидени както и посоката на кинтите. Затува кът дойдат изборите другарките учителки които са неуправдани другаря митку хубина другарите избиратели другарите последователи на алаха другарите фигани да внимават за кой жъ гласуват.
  • 12
    Aтанасов А.
    2 -4
    10:57, 20 дек 2017
    Картината която си нарисувал е прекрасна .Такава е палитрата,ама трябва ли да не подкрепяме желанието за промяна от самите тях ? Звучи наистина наивно.Мисля си обаче ,дали може още малко да се устиска в тинята под дъното,или е време да се оттласнем от там.Надявам се ,че те са принудени косвено от нас да се решат на промени.Не веднъж съм повтарял народната мъдрост: "Вола рие,на гърба му пада".Ако ме разбирате? При липса на желание и проява на инат, ситуацията ще продължи да се влошава.И ако едните са се уредили и ще се вдигнат от града,всички не могат да успеят .Пак ако ме разбирате?
  • 13
    Бз
    бзнс
    6 -1
    12:19, 20 дек 2017
    "Атанасов"- а какво би казал за една ревизия на общинския съвет?
    • Aтанасов А.
      0 -1
      21:37, 20 дек 2017
      Съжалявам , не съм ревизор.
  • 14
    Пи
    ПИТАГОР
    7 -1
    12:20, 20 дек 2017
    Атанасова много са ми смехутворни хора като тебе които много гледат телевизия използват голяма палитра от безсмислени думи и поговорки. Ти не разбра ли атанасова че няма никаква промяна или си много млада и треперейки с пръсти по клавиатурата пишеш глупости или си толкова стара че ти е изкуфяла кратуната. Батю ти питагор помни всичко веке 27 години станаха и никаква промяна освен отрицателна в демографския и социалния смисъл. Отдавна духа на промяната е умрял заедно с хората които искаха промяна сега са останали само изедниците. Другите хора просто съществуват а яз съм един вид свидетел на тая тъжна къртина и яз едно време исках промяна простичка елементарна но нищо не се случи. Виж ги кои са в то месния парламент атанасова герои от отминали времена и всички компроментирани. По дубре на всеки четири години по един фиганин да бяхме избирали по хубаво щеше да е. Хората ни жуеят вечно атанасова те не могат да чакат но в пърумай вече сички хора са заспали и ангу вълчев мутафчиев шапатов все герои на отминали времена са ги яхнали. Ей за тва атанасува няма смисъл да ми цитираш поговорки вола ангу и всички по горе изписани рият и върху гробовете ни пада ей тва да знаеш от мене. Яз съм с единия катет в гробето ама ти аку си умна направи си една истурическа справка за пърумай и демокрацията и си отговори какво се е променило и дали някой иска нещо да се промени. И ни си мисли атанасува че можеш косвено да накараш някой от тия търтеи да напрай нещо само се заблуждаваш. Но такива като тебе избират статуквото подлъгани че ще има промяна кът дикофф дето го направиха 1000 пъти общински съветник кът лъже хората чи жъ ореди прокар ама нъцки. Затува или бягайте от пърумая или умирайте в пърумая няма нужда от много приказки.
    • Бл
      Благодаря, Питагор
      4 0
      07:35, 21 дек 2017
      Благодаря, Питагор, че пишеш с главни букви. Така си лесно разпознаваем и не губим време да четем неграмотностите и безсмислиците ти, които изливаш от години тук. Благодаря ти.
    • Пи
      ПИТАГОР
      2 -4
      11:02, 21 дек 2017
      Моля пак зъпувядай. А относно безмислиците жъ ти кажа че секи ги изпитва на гърба си в пърумай явно голямата част от пърумайци са мазохисти включае и ти. Затува яз съ радвам че ангу и кумунистическата върхушка много добре задоволяват мазохистичните страсти на пърумайци.
  • 15
    Со
    СОКРАТ
    4 0
    20:06, 20 дек 2017
    Кви глупости ми приказвате тука ,бе?Сегашното положение в града е див капитализъм,умишлен геноцид на населението и още куп злини, които могат да измислят управниците ни, са струпани на главите ни!Бягайте оттук и не се обръщайте назад!
  • 16
    Ре
    ретрограден Миткурий
    7 -2
    20:19, 20 дек 2017
    Див капитализъм а капитала у комунистите..за народа манифеста.
  • 17
    Aтанасов А.
    2 -1
    21:34, 20 дек 2017
    "ПИТАГОР" името ми е Атанасов Атанас. А ти кой си ?
    • Бл
      Благодаря, Питагор
      5 -3
      07:37, 21 дек 2017
      Питагор е един неграмотен комплексар.
  • 18
    Пи
    ПИТАГОР
    4 -3
    11:19, 21 дек 2017
    Извинявъм съ за това че неумишлено съм ти сменил пола. Надявам се че не си див селянин и не си се засегнал много. За твое успукуение ти препоръчвам да идеш в туалетната да погледнеш на долу и ако нещу виси да се успокоиш. А яз кой съм няма абсулютну никакву значение и иван стоянов да ти напиша и стоян иванов да ти напиша пак няма да съм яз. За тва ти казвам ни мой гледай кой съм а ко ти се пише в тоя форум щото това е важно тръгедията е гуляма да знайш.
  • 19
    Фе
    фен
    4 -6
    11:48, 21 дек 2017
    Къв е тоя Хубенов че да се дърви срещу футболния отбор. Да си гледа работата и да не се занимава с футболния отбор. За спорт винаги трябва да се дават средства.
    • Aтанасов А.
      6 -3
      00:17, 22 дек 2017
      Председател на Бюджетната комисия в Общински съвет Първомай-това му е работата на г-н.Хубенов. Поради което му е в задълженията ,да следи за какво и как се отпускат и харчат държавните средства дадени на общината. Когато ти се бръкнеш в скъсаният си джоб ,извадиш лични пари, и станеш собственик на клуба тогава може да не питаш кой какъв е, и да им казваш да си гледат работата.Да ,нека да се дават пари за спорт.Но не само футбола е спорт.Знаете ли колко държавни(на всички нас)пари, потъват като вода в пясък , и се харчат за да се поддържат клубове по села в които "футболистите" са по вече от жителите на махалата .Без всякакъв смисъл и ефект.Това нито ще задържи млади хора в селата(глупава идея на някой в държавата) , нито води до някакъв икономически ефект.По скоро да се "усвояват" някакви пари.Които после другите ще връщат.Има много дискусии на тази тема от хора които наистина милеят за спорта в България , в същото време са и трезвомислещи по този проблем.Това са похарчени чужди пари ,които след време ще трябва да се връщат от Вас, децата ни.Разбираш ли ме? За каквото и колкото има пари ,само за това би трябвало да се харчат.Всичко останало е неоправдано и глупаво изхарчени чужди средства. Да това е държавна политика, дължаща се на сбърканата система. Парите за спорт трябва да се насочат към училища и университети и от там да се чакат резултати и бъдещи шампиони.От спортисти на "маса" освен шампиони по пиине и едине друго не очаквайте.Кой и къде по света харчи пари за нещо,от което няма никога да си ги върне,ами и няма да спечели ? Няма такова нещо никъде.Освен у нас. Можете да сте сигурни. Как по нататък да се развива спорт без пари щом няма печалба и възвращаемост? Не може.Следователно се въртим в един омагьосан,порочен кръг от години , и от който е крайно време се излезе. По тази причина подкрепям г-н.Хубинов и мисля ,че и Вие трябва да го направите. За Вас си е.
  • 20
    Фе
    фен клуб Питагор
    5 -2
    12:20, 21 дек 2017
    Питагор, нито е неграмотен нито е комплексар.Умишлено пише така с деликатна и на пръв поглед неподредена ирония.Атанасов на твоя човек вече никой не вярва .Не е искрен.Играе роля, но е карикатура.
    • Aтанасов А.
      3 -1
      00:15, 22 дек 2017
      За това което е направил,трябва да е и на всички Вас . Мене не ме мислете кой ми е,или не ми е ? Трябва ли непременно да имаш "човек" за бъдеш и ти ?
  • 21
    Пъ
    Първомаец
    6 -4
    13:56, 21 дек 2017
    Ей хора каква е тая работа с футбола ? 90 000( деветдесет хиляди лева за година, лее на първо място в А група ли са?
  • 22
    Пъ
    Първомаец
    7 0
    14:39, 21 дек 2017
    Ревизия на: борислав :ревизия!
  • 23
    Па
    пак-Първомаец
    4 -3
    14:59, 21 дек 2017
    "Първомаец"-заради такива като теб,Хубинов и ония които е споменал Питагор,не остават млади хора в Първомай.В "Борислав"-тренират и играят повече от 100 деца.На мачовете на "Борислав" ходят доброволно хиляди зрители,и са доволни от това което виждат.За "Борислав"-Първомай се говори с уважение от цяла България.Е добре,спрете парите за спорта и,ще ходите да гледате заседанията на общинския съвет които траят не повече от 30 минути и са много скучни.Но там,там парите "Първомаец"са много и се играе на закрити врати.Без общински съвет и зам.кметове можем без "Борислав"-не!!!!
  • 24
    Aтанасов А.
    4 -4
    01:03, 22 дек 2017
    Никъде и от никой не е ставало дума за спиране на пари за спорт и в частност за футбола в града.Не отклонявайте същественото в темата,и не подвеждайте хората.Става въпрос за това дали са се давали общински пари на някой ( в случая ФК.Борислав) не регламентирано. Дали е за добро или за лошо няма никакво значение. И пак се повтарям.Не се заблуждавайте,това няма да задържи младите хора в града. Други са факторите.Разбира се и спорта също е . Ходя на мачовете на клуба,макар и не на всеки.Винаги съм подкрепял момчетата които понасят физически травми, болки и обиди от нас за жълти стотинки. Обичам тая игра.Но не трябва да е само футбола на вниманието ни.Има толкова други спортове. Подкрепям всичко свързано на децата със спорт. Ама не бива едното да е за сметка на друго. Колкото средства има ,да се простираме според тях.Аз например искам уличното осветление да свети през цялата нощ а не до 24.00ч,и да се оправят още куп неща касаещи всички нас.Целият град. Като няма финансиране няма много варианти.Единственото решение е клуба да се продаде .Нито ще е първият ,нито последния. Дали ще се намери купувач,е от ясно по ясно.Много трудно би се намерил ,но не и невъзможно стига да го искаш достатъчно силно. Никой няма да иска да дава пари(както се прави в момента) за нещо от което няма да си ги получи обратно.Да не говорим ,че трябва да е и с печалба.За това трябва да има ясни правила и прозрачност.Не става от днес за утре.И отново най същественото.Че не е оправдано и не трябва едното да е за сметка на друго.
  • 25
    До
    до Атанас
    5 -3
    08:36, 22 дек 2017
    "Атанасов"-ако големия проблем на общината са дадените пари за "Борислав"-успокой се..!Вече има проявен сериозен интерес към клуба и най-вероятно футбола, ще спре да пречи на Хубинов.Ама ако Хубинов е такъв за какъвто се представя и иска "едното да не е за сметка на другото"-да отговори на следните въпроси...Оправдано ли е Общинския съвет да има зам.председател без образование ,но с високо възнаграждение и председател с заплата колкото кметската.Само двете заплати ,правят издръжката на клуба за един полусезон.Присъствието на трима зам.кметове с високо възнаграждение,не дразни ли председателя на бюджетната комисия.?Безкрайните воаяжи на кмета по света и у нас не са ли за сметка на друго г-сун "Атанасов"?Как е регламентитано плащането на банкети,музики,екскурзии на песионери и други "гласоподаватели"?Ползването на трите служебни коли,какъв разход е? Ако е вярно, че за две сметосъбирачни машини са дадени над 300000 лева ,а те струват по документи 80000 лева?? Ако близки на моралния стожер вземат обществени поръчки от общината ,това какво е "Атанасов"????Такива ми ти работи "Атанасов"
  • 26
    Пи
    ПИТАГОР
    4 -2
    08:51, 22 дек 2017
    Ве сте много объркани хора ва особенно атанасов. Ве сте промити мозъци ва ве ни мой да мислите ва за тва сме на тъкъу полужение. Къв футбул ва тва е крадене на пари и нищо друго. Пърумайския отбор е аматьорски ва демек всички футбулисти трябва да са сдружени да играят за удоволствие и да показват високо спортно майсторство до колкото им е възможно. Спорта трябва да е достъпен ва а не да се харчат пари за глупсоти. За ко е тая школа за децата ва после да викат футбалери от други градове и паланки ли ва. Всяка жяба трябва да си знае гьола в пърумайския футбол се краде атанасов нимой ми приказвай заучени фрази за жълти стотинки травми и глупости се едно си ми некъв коментатор футбалерите във аматьорската фрупа трябва да играят без пари за удоволствие а евентуално кметя да им плати разходите за гостувания а не да ми плата за треньор за некви вносни звезди. Кът си толкова отворен питай твоя гуру митко хубина а той да пита ангу колко кинти той дава за заплата на т.нар. Треньор и за некви льохмане от други градове. Много сте сбъркани затва и сичко в пърумай е сбъркано
    • Ат
      Атанас А.
      1 0
      12:47, 22 дек 2017
      Нямаше нужда да се държиш като ревнива девица, и накрая да кажеш ,че не можеш да четеш,и ,че на шията ти казваш врат.
  • 27
    Ат
    Атанас А.
    2 0
    12:35, 22 дек 2017
    Не знам защо не си зададете въпросите и не попитате човека когото визирате,а се обръщате към мен? Аз само изразих мнение като живеещ в града ,и подкрепих това което е направил г-н.Хубинов. Ето сега от Вас научаваме и други,и други неща,които са доста интересни. Мисля ,че до други хора трябва да отнесете казаното.Аз в случая не мога да Ви помогна по друг начин,освен да Ви подкрепя.
  • 28
    Ат
    Атанас А.
    0 0
    12:55, 22 дек 2017
    Едно уточнение.Този по горе мой коментар се отнася за "Питагор"-Нямаше нужда да се държиш като ревнива девица, и накрая да кажеш ,че не можеш да четеш,и ,че на шията ти казваш врат.
Последни новини