Започна благотворителна кампания за баща от Чепеларе, сам се грижи за сина и съпругата си с тежки диагнози

"Българската коледа" ще подпомага 8 годишния Валери Велинов от Чепеларе, който страда от детска церебрална парализа. Детето е във втори клас, но е било увредено при раждане в къщи. 
Години наред семейство Велинови от Чепеларе мечтае да си има дете и едногодишният тогава Валери се появява след дълго очакване, за да внесе радост и живот на семейство. На втората година обаче се установява, че момченцето страда от ДЦП.

Лъчезарното дете от 3-годишна възраст е по болници за рехабилитация. Роден в домашни условия, малкият бил издърпан и в следствие на това увреден. Правена е операция и прохожда на 6 години и половина. От постоянно ходене на рехабитилация в Пловдив, София, Банкя, Валери не е ходил на детска градина. Сега учителките се учудват как дете с толкова сериозен проблем и без предварителна подготовка пише, чете, разказва.

Бащата Валери Велинов е изправен пред тежки изпитания, защото освен за малкото момченце се грижи и за болната си от множествена склероза съпруга. Тя била здрава и силна, но внезапно на 39 години се разболя и сега освен грижите за Валери младши, бащата е личен асистент и на съпругата си.

„Няма как да се предам, ако легна до тях какво правим. Хванали сме и ще го мъчим живота“, казва бащата. Опитва се да поеме всички финансови разходи, но му е трудно. И е благодарен за всяка помощ. Със сълзи казва, че малкият Валери нямало да се оправи напълно на 100 %. Но ще ходи!“, отсича бащата.
„Вярвам, че Господ ми помага да го отглеждаме. той ми е син“, заявява родопчанинът.

Всеки, който може да помогне на семейството нека се включи в дарителската кампания, която започва с дарителски кутии в Смолян. Може да дари и лично на бащата – хранителни продукти и средства. 

Валери Велинов – 0889 791 345

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини