Сибирският Одисей в първия ден на 2018 по Viasat NATURE

Сибирският Одисей
Понеделник, 1 януари, в 23:30
Eпизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Siberian Odyssey
Никола Вание, страстен изследовател на Великия север, предприема дръзко приключение - да прекоси 8 000 км сибирска територия на -50°, от изток на запад, от езерото Байкал до Червения площад в Москва, пътувайки само с шейна и своите десет кучета.
В огромния район на Сибир, Никола ни представя на горди и гостоприемни хора, невероятни гледки и дива и напълно чиста околна среда. Приключението, което се движи по ръба на опасността, е възможно само заради идеалната симбиоза и близко приятелство между Никола и неговите кучета. Повече от спортно постижение, експедицията му е сбъдната мечта и неговият начин да почете природата.

Дивото Борнео
От четвъртък, 18 януари, в 20:00
Eпизоди: 10 x 30 мин.
Борнео - остров на извисяващи се планини и непроходими джунгли и дом на многобройни видове животни и растения. Но зашеметяващо разнообразните флора и фауна на най-големия остров са под заплахата на строителството, загуба на местообитания и климатични промени.
Присъединете се към международен екип от лесничеи, отдадени на защитата на биоразнообразието, които се опитват да управляват взаимоотношенията на човека с дивата природа.

Пол О'Грейди за любовта към кучета
От вторник, 2 януари, в 15:00
Сезон: 6
Eпизоди: 8 x 30 мин.
Комикът и любител на кучетата Пол О'Грейди внася своя топъл и забавен начин на представяне в поредицата, която изследва ненарушимата връзка между човека и кучето. "Батърси" е най-стария в света дом за кучета и всеки обитател има сърцераздирателна история. Грижовният персонал дава всичко от себе си, за да помогне на всяко бездомно куче и да открие щастливо решение за всяка тъжна история.

Нашествието на Пол О'Грейди
От вторник, 2 януари, в 15:00
Всички програми на Пол О'Грейди в боен ред! Пол ще ви помага да надвиете мрачните януарските настроения с неподражаемия си стил. Сред програмите са ранни поредици на "Пол О'Грейди за любовта към кучетата" и Сезон 6, както и премиерата на най-новото предаване на Пол - "Пол О'Грейди: От любов към животните".

Вълнест мамут: Аутопсията
Сряда, 10 януари, в 19:10
Eпизоди: 1 x 45 мин.
Завладяващият филм проследява работата на международен екип от специалисти по мамутите и научни експерти по клонирането, докато провеждат историческа аутопсия в Сибир, за да "възкресят" емблематичните гиганти от Ледниковата епоха. След като животното е внимателно дисектирано и бивните му са изследвани, филмът разкрива историята на живота на мамута в пълни подробности.

След убедителното доказателство за разпространението на сибирския мамут преди 40 000 години, филмът печели достъп до водещи програми в САЩ и Южна Корея за връщане на мамутите в наши дни. "Вълнест мамут: Аутопсията" показва колко близо е науката до успешното връщане на мамутите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини