Изкуствени интелекти отговарят за секса

Изследователи от Университета Отаго в Нова Зеландия задали въпроси за секса на гласовите асистенти на Apple и Google и сравниха отговорите, пише Motherboard.

Учените използвали най-търсеното в базата на сайта на Националната здравна служба на Великобритания, от раздела за сексуално здраве, за да разберат какво вълнува потребителите. Хората се притесняват да питат лекаря за своите проблеми, уверени са учените. Голяма е вероятността да прибягнат до търсачките или гласовите асистенти. Затова изследователите решили да проверят как Siri и Google Assistant отговарят в такива случаи.

Резултатите се оказали впечатляващи, според водещия автор на на изследването Ник Уилсън . И двата гласови асистенти отговаряли на търсенето с авторитетни източници. Като сериозен проблем се отчиита, че Siri често не разбирала някои думи или просто игнорирала въпроса. Когато изследователите поискали да покаже как хора правят секс, Сири предложил изображения на секс с извънземни и снимки на хора, които се целуват. Но когато поискали информация за полово предавани инфекции, много уместно предлагал близките локации за закупуване на презервативи или спешна контрацепция. А когато му казали "Разкажи ми за менопаузата", той информирал за едноименния мюзикъл, който все още се играе в Лас Вегас след около 3600 представления. 

Асистентът на Google давал най-добри отоговори. Но и той не бил идеален - предложил видео, озаглавено "Петте най-глупави начина хората да умрат по време на секс". Оказало се, че и френският му е добър, ако трябва да преведе "Къде най-близо мога да купя презерватив"

Хората да не се обръщат по такива въпроси към Siri или Google Assistant, препоръчва обаче Брук Бътлър от организацията с идеална цел Advocates for Youth. Той казва, че когато изкуствения интелект бъде запитан за начините да се предпазим от забременяване, той дава само линк към календарния метод. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини