Прокуратурата разпореди общонационална проверка на всички пешеходни пътеки

Започва общонационална проверка на всички пешеходни пътеки. Това съобщиха на съвместен брифинг главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Валентин Радев и регионалният министър Николай Нанков. Поводът за това са зачестилите случаи на пътно-транспортни произшествия. Проверката се възлага от прокуратурата на органите на МВР и на МРРБ и ще приключи до края на месец февруари 2018 г. Обект на проверката ще бъде съответствието на пешеходните пътеки с нормативните изисквания.

„Жертвите и пострадалите от катастрофи през последните седмици са повече, отколкото бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. Нито един загубен на пътя човешки живот не е просто елемент от една извадка, а е траур на семейство и загуба без еквивалент. На практика няма населено място и няма дом, който да не е засегнат по един или друг начин от това, което медиите наричат „война по пътищата“ , а тя е точно война. Недопустимо е ежедневно да продължават да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки, често пъти и деца, убити от шофьори, които не спазват правила“, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

От началото на годината в населените места тежките катастрофи са 4 038, загинали са 179 души. Извън тях са станали 2 269 катастрофи, но са загинали над 400 човека, отчете министър Радев.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини