Общината отпусна еднократна помощ на семейството от Тополово, чиято къща изгоря при пожар

По предложение на кмета на общината Емил Караиванов съветниците гласуваха да се отпусне еднократна социална помощ на Йордан Кузмов – собственик на къщата, която изгоря при пожар на 4 декември в Тополово. След инцидента без покрив остана цяло семейство. Дъщерята на Йордан и зет му имат две малки момченца – едното на 2 г. и 8 м., другото на 1 г. и 10 м. Общинските съветници решиха да отпуснат на семейството 2 000 лева.

„Знаем за това и сме благодарни на Общината, че ни протегна ръка. Къщата вече е покрита, покривът е сложен, сложени са и прозорци. Влагата обаче е ужасна и заради нея няма как да се продължи с ремонта. Стените и подът са буквално мокри. Сега не може да се направи инсталацията и да се замаже. Ще чакаме пролетта, но дотогава има доста време. Впрочем искам да споделя с вас, че много хора изказват желание да ни помогнат с покъщнина. Затова намерихме място, където да складираме дадените ни от тях неща за обзавеждане и т.н.“, разказва майката на двете дечица Петя Кънева.

До момента от хора с добри сърца са събрани малко над 11 хиляди лева, от които голямата част са отишли за материали и за свършеното дотук – по банков път са постъпили 5916 лева, а от кутиите за помощ – близо 5000 лева. „Грубо пресметнато, за възстановяване на жилището са нужни още около 3 – 4 хиляди лева“, пресмята на ум младата жена. До пролетта семейството ще остане при баба ѝ, която живее на другия край на селото. Цяла зима четиричленното семейство ще дели две стаи с възрастната жена, с майката и сестрата на Петя. 29-годишната жена отново благодари на всички, които продължават да ѝ звънят и до днес с различни предложения или просто, за да изкажат съпричастност към семейството ѝ, останало без покрив в самото навечерие на Коледа. Тя отново подчерта, че средствата, които се събират сега, ще бъдат изразходвани само за наистина най-нужното. Всичко останало след закриването на сметката ще дари на деца в нужда, за което и ще съобщи.

Припомняме, че всеки, който иска да подкрепи пострадалото при пожара семейство, може да го направи като изпрати средства на дарителска сметка:

BG58STSA93000024930277, банка ДСК
Петя Йорданова Кънева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини