Уникална изложба със снимки на изчезнали традиции в България откриват в Музея в Смолян

Пътуваща изложба „Пазители и традиции“ открива на 29 декември Регионална библиотека – Смолян. Изложбата „Пазители и традиции“ на фондация „Работилница за граждански инициативи“ съдържа 20 снимки представящи забравени традиции, обичаи, празници и фестивали от миналото на българина. Автор на снимките е фотографът Радич Банев.
Радич Банев се занимава с фотография от 1997 г. , има Майсторско свидетелство от Занаячийската камара за Майстор-Фотограф и редица публикации в български и чужди издания. Снимал е за списанията: „За хората“, „Mteller“ и др. Негови изложби са: „Пайзажи и портрет“ на Фотоваканция, 1998г. и „115 Години Българска Семинария“, 2014г. Фотограф е на докуметалните продукции във филмите „Кметът“ и „В търсене на Списаревски“.

Фотографиите са вдъхновени от 20-те проекта, подкрепени през 2014 г. година по програма „Живо наследсто“ на фондация „Работилница за граждански инициативи“. Всеки един от проектите цели съхраняването на културното наследство от всички райони на страната.  Снимките, включени в изложбата, са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014“, организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в рамките на едноименната програма.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини