И третите конкурси за шефове в общината под въпрос, проверява ги ИТ

И третите поред конкурси за шефове в община Хасково са под въпрос и има голяма вероятност да бъдат прекратени. Те са за секретар на общината и за шефове на административната и икономическата дирекция. Това е трети опит за избор на шефове в общината, като предишните конкурси бяха отменени.

В края на миналата година в общината бе подадена жалба, че според обявлението кандидатите трябва да предадат концепциите си в срока за подаване на документи за конкурса, което опорочава процедурата. Според възражението комисията по конкурса първо трябва да определи кои кандидати допуска до участие, да утвърди критерии за оценка на концепциите и едва тогава да обяви срок за представянето им. Предаване на концепциите преди да са определени критериите за оценката им би означавало, че правилните кандидати знаят какви ще са те, пишеше в жалбата до общината.

Тогава кметът Добри Беливанов заяви, че ще назначи комисия, която да провери законността за конкурсите. Преди дни обаче комисията по конкурсите обяви имената на допуснатите кандидати, което означава, че процедурата не е спряна.

По информация на Haskovo.net обаче, комисията, назначена от кмета, е предала доклад, според който има нарушения на закона в обявата за конкурсите.

Потърсен за коментар, кметът Добри Беливанов заяви, че има проверка и от Инспекцията по труда. „Чакам и техния доклад и ако трябва, ще прекратя и тези конкурси“, заяви градоначалникът.

Шефът на Инспекцията по труда в Хасково Петър Андреев потвърди, че са извършвали проверка на процедурата. Заключението им, заедно с документите, е изпратено в централата на ИТ в София.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ta
    taka e
    15 -4
    12:10, 5 яну 2018
    Нормално е да изчака проверката на Инспекция по труда и тогава да реши дали да ги отмени или не. ако инспекция по труда каже законни са -остават, ако каже , че не са -ще има нови. Човека каза, че ще пуска конкурси докато няма съмнение за провеждането им. Друг е въпроса, че кандидатите са хвани единия удри другия.
  • 2
    Пр
    принцесата от Монако
    15 -13
    12:11, 5 яну 2018
    Е, нямам думи! За кой ли път..... проверка на проверките!Ще отменим и тези конкурси!!! Хайде сега,да видя колко ще са минусчетата - толкова ще са от 80%~!!!
  • 3
    Го
    гост
    22 -8
    12:46, 5 яну 2018
    Тази община със сигурност ще се прочуе с обявяванвто и отменянето на конкурси.Чудя се дали до края на мандата ще успеят да приключат поне един конкурс.Щеше да е смешно ако не е тъжно.Те един конкурс не могат да направят като хората, какво остава за другите неща, които трябва да свършат.
  • 4
    Са
    Сакам
    19 -5
    13:03, 5 яну 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
    Ха
    хасковлия
    25 -6
    13:53, 5 яну 2018
    Некадърници! Един конкурс не можахте да проведете. Всичко унищожихте. до кога ще търпим това?
  • 7
    Пр
    приятел
    20 -6
    14:07, 5 яну 2018
    Грешка е ,че когато са го предлагали за Кмет не са проверили здравословното му състояние,Естествено е на тази възраст да има промени.
  • 8
    Ур
    Ура другари!
    6 -3
    18:02, 5 яну 2018
    Беливанов президент!
  • 9
    Ху
    хуманен
    8 -2
    19:09, 5 яну 2018
    Това е болестно състояние да се вживяваш,че може да бъдеш Кмет.Уникален случай.Доктор Михайлов,произнеси се по случая!
Последни новини