Осигуриха средства за издръжка на Кризисния център в Димитровград

Министерският съвет е отпуснал 91 800 лв. за функционирането на Кризисния център в бившата Марбас болница, информират от пресслужбата на Общината. Средствата са предвидени в бюджет 2018 в делегираните от държавата дейности.

Във функция "Социално осигуряване, подпомагане и грижи" за Димитровград са утвърдени 1 146 002 лв., от които 91 800лв. са за Кризисен център с 10 потребители. С това се разширява периметъра на социалните услуги в Общината, която към момента има 10 такива, допълниха от кмеството.

Припомняме, че центърът за жертви на домашно насилие спря работа в края на 2017 година поради приключване на проект, реализиран от  "Български център за джендър изследвания" Той беше с продължителност 5 месеца и стартира през лятото. Преди това работата му отново бе преустановена поради липса на средства.

Припомняме, че Кризисният център бе открит през октомври 2014 г. като резултат от сътрудничество на Фондация "Български център за джендър изследвания", Община Димитровград и посолството на САЩ у нас.  Проектът бе финансиран от програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ. След приключването му Кризисния център работеше с помощта на дарители. Той е единствен такъв на територията на Хасковска и Старозагорска области.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини