МВР издирва издирваните. Преглед на печата

24 часа

В София ще се строят нова болница, хотели и жилищни комплекси

Болница, няколко хотела, логистичен център и цял куп жилищни комплекси ще се строят в София през тази година.

13 обекта с разгъната застроена площ над 10 000 кв. м са получили разрешения за строеж от 1 януари до 15 ноември 2017 г., сочи справка на общинското направление по архитектура и градоустройство по искане на "24 часа". Очакванията са, че самото строителство ще започне през тази година, а за някои от обектите дейностите вече са стартирали.

Труд

МВР издирва издирваните

"На територията на цялата страна се провежда операция по отношение на криминалния контингент от издирвани лица". Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов пред народните представители от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Както писа "Труд", обвиненият за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, който се самоуби, е бил обявен за издирване преди 8 години. През това време го открила само една колекторска фирма, тъй като бил взел телефон на изплащане и дължал вноски.

Монитор

Висшето по математика без пари

Студентите, които се обучават по математика, химия, физика и други приоритетни професионални направления като религия, педагогика и енергетика, да не плащат семестриални такси. Това е един от вариантите, които се обмислят, за да се стимулира обучението в тези сфери, в които има остър недостиг на кадри, обясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той изрично подчерта, че все още няма такова решение, а това е само вариант. Евентуално той може да се реализира най-рано през академичната 2019 - та година.

Стандарт

Полицаите обмислят прекратяване на протеста

Твърде възможно е в отговор конструктивното отношение към проблема временно да прекратим протестните действия. Това каза пред журналисти председателят на СФСМВР Валентин Попов по време на протеста на служителите на МВР пред Паметника на съветската армия.

"Това е продължение на протестната ни кампания, която започна през месец юли миналата година. Мероприятието е планирано отдавна и си го провеждаме", заяви Попов.

Сега

Борисов спря протеста на полицаите със 100 млн. лв.

Премиерът Бойко Борисов очаквано запуши с пари устата на полицаите, които се бяха заканили да протестират по време на цялото 6-месечно европредседателство. Рано сутринта във вторник, часове преди да започне официалното откриване на събитието с всички високопоставени делегации, той прие в кабинета си синдикатите на полицаите, пожарникарите и гражданската администрация в МВР и отстъпи на исканията им за по-високи заплати, като им обеща още 100 млн. лв.

Капитал дейли

Владислав Горанов: България планира да кандидатства за чакалнята на еврозоната до юни

България има намерение до средата на годината официално да кандидатства за ERM II, валутния механизъм, който предшества влизането в еврозоната. Това е казал финансовият министър Владислав Горанов пред чуждестранни журналисти в деня на официалното откриване на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Още от началото на миналата година правителството засили дипломатическите усилия в тази посока, но не се ангажираше с твърди срокове. Причината беше, че се чакаше да се получат уверения за успех от всички важни фактори по процедурата и най-вече от Европейската централна банка (ЕЦБ). Неофициално се знаеше за позитивни сигнали от Германия и Франция, а през есента силен знак беше даден от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който каза: "България е готова за еврото и ако кандидатства, аз напълно ще я подкрепя." Сега изказването на Горанов показва, че явно страната е получила и неформално одобрение от ЕЦБ.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини