Издателите на "Прас-прес" поискали три билборда от "г-н Главатар Борисов"

Издателите на "Прас-прес" Христо Комарницки, Чавдар Николов и Чавдар Георгиев са внесли в Министерския съвет искане да им бъдат предоставени три билборда.

Писмото е адресирано до премиера Бойко Борисов и започва с обръщението "Уважаеми г-н Главатар Борисов".  Комарницки дава обяснение за обръщението, че думата главатар означава водач на племе и не е оскърбителна, дори когато се употребява за премиера.

Карикатуристите желаят да получат по един билборд на летище "София", пред Народния театър "Иван Вазов" и пред Националния дворец на културата.

"Вярваме, че едно позитивно Ваше решение ще утвърди доверието в главатарската институция като гарант за свободата на словото и ценностите на демокрацията", се казва още в писмото.

Избраните места са свързани с провеждането на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, което се открива днес с официална церемония в Народния театър. Заседанията ще се провеждат в сградата на НДК.

Карикатуристите посочват, че са избрали този "нестандартен начин" да достигнат до своите читатели и до "високопоставените гости от Европейския съюз", защото "монополистът в разпространението "Национална дистрибуция" АД" не допуска "Прас-прес" до медийния пазар.

Неведнъж тримата издатели сигнализираха, че вестникът не достига до читателите и сергиите. Причината те намериха в разпространителя "Национална дистрибуция", за което сезираха и Комисията за защита на конкуренцията. Регулаторът обаче не откри нарушения, а "Прас-прес" намери нов дистрибутор.

Вчера премиерът Бойко Борисов в коментар за сваления билборд на полицейския синдикат каза, че е разпоредил на министъра за европредседателството Лиляна Павлова да предостави "колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството". Впоследствие от синдиката заявиха, че няма да използват билборда.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини