Търсят се космически изследователи

Всеки ученик, на възраст между 9 и 15 години може да участва в програмата Бъдещи изследователи”чрез конкурс, организиран от Център за творческо обучение, който е координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България и да се превърне в изследовател на Космоса.

Space Camp Turkey e един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA, като в Европа Space Camp Turkey e единственият, функциониращ учебно-треноровъчен лагер, който се намира в гр. Измир, Турция.

Конкурсът вече стартира през октомври и включва писане на есе или изготвяне на видео есе по една от трите теми за кампания Space Camp Turkey 2018 г.:

Тема 1: Създадено за Космоса - използвано на Земята. 
Тема 2: Космическите пионери. 
Тема 3: Спорт в Космоса.

Изискванията към есетата са да са с максимална дължина 400 думи, а на видео есето - 5 минути.

Есетата трябва да съдържат информация за обратна връзка, която включва посочване на родител или учител и училище

След определен подбор всички класирани получават място в квотата за съответната година, а най-добрите есета, Центърът за творческо обучение възнаграждава с пълна или частична стипендия за участие в програмата.

Първият тур приключва на 1 март 2018 година, а резултатите ще бъдат обявени на 15 март 2018 година.

Децата, участвали в Космическия лагер, стават членове на общността на Възпитаници на Space Camp. През миналата година своято място там намериха две момичета от Първомай – Виолета Левкова и Николета Стоянова.

Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години с интереси в науката да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и т.н. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

За повече информация можете да посетите сайта на  Space Camp Turkey http://spacecamp.cct.bg/

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини